Praktik undervisning

Fra teori til praktik

Af Line Marie Larsen
Virkeligheden banker på døren. En virkelighed, hvor jeg skal ud og bruge mine nyvundende færdigheder til gavn for samfundet. Men tanken om at forlade de faste rammer, som diverse uddannelsesinstitutioner har været siden jeg var 5 år, er ret skræmmende. For er man nu god nok til at påtage sig de hverv som statskundskabs-nøglen låser op for? 

Bekymringen hang over mig længe, og jeg besluttede derfor at bruge et semester i praktik. Det semester var virkelig godt givet ud, og jeg kan varmt anbefale alle studerende til at gøre det samme. Find ud af hvad der venter på den anden side af specialet. Egentlig burde man have mere fokus på at få de studerende ud i praktik. Sandheden er, at det er et fåtal af os der ender som forsker. 

Langt de fleste af os får et job udenfor universitets betonmure, og her er det en styrke at vide hvad der venter. Udover at man via praktikken får kombineret teori med praksis, så får man skabt et netværk, der i sidste ende kan sikre, at man får et job efter endt studie. Praktik er derfor en investering i ens kommende arbejdsliv. 

Min praktik
Hvad har jeg så lært af min praktik? Jeg var i praktik på Christiansborg, som akademisk praktikant for Trine Bramsen (MF, Soc.). Jeg fandt ud af, at der ligger en stor styrke i den måde jeg gennem min uddannelse har lært at strukturere mit arbejde på.

Jeg har lært, at jeg som statskundskaber er en stærk analytiker, både statistisk og politisk, men at formidlingen halter lidt, når det ikke længere er en underviser, der er modtageren. Dermed har jeg også fået noget at arbejde med på den sidste del af mit studie.

Hvis du sidder derude med gode erfaringer fra din praktik, kan jeg kun opfordre til at give disse videre.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune