studienævn undervisning Valg

Guide til at komme i studienævnet

Valg til studienævnet nærmer sig og det er din mulighed for at få indflydelse på studiet. Derudover får du også mange points på CV’et og så kan du få ekstra SU. Her er din guide til at komme i studienævnet.

Denne guide giver dig svar på; hvad studienævnet er, hvordan du stiller op, hvor meget arbejde der er i studienævnet, hvad du får ud af det og hvordan du bliver valgt.

Hvad er studienævnet?

Du tror det måske ikke – men faktisk har vi studerende enormt meget indflydelse på vores studie. Vi har nemlig lige så meget indflydelse som vores undervisere i studienævnet.

Det er et organ, hvor der sidder 5 studerende og 5 undervisere og de bestemmer alt lige fra hvilke fag vi skal have, størrelse af pensum til eksamensform og muligheder for praktik, hvem der må få ekstra eksamensforsøg og meget mere.

Hvordan stiller jeg op?

Der skal altså vælges 5 studerende til studienævnet på Statskundskab, men for at sikre at der repræsentanter der dækker alle typer studerende, så skal 2 studerende være fra bacheloruddannelsen og 1 studerende fra kandidatuddannelsen.
De to øvrige pladser går til en studerende fra de to engelsksproget kandidatuddannelser “International Security and Law” og “Comparative Public Policy and Welfare Studies”.
Hvert år i slutningen af november er der valg til studienævnet, hvor alle studerende kan stemme på den kandidat de helst vil have valgt ind i studienævnet. Men for at blive kandidat, så skal man afleverer en kandidatliste senest d. 5. november kl. 12.00 til Valgsekretariatet, der ligger siden af SDUs HR-afdeling.

Kandidatlisten er en formular, der skal udfyldes med forskellige informationer, bl.a. navn og hvilken organ man stiller op til. Man bestemmer selv om man er én eller flere kandidater pr. liste. Man skal bare huske at der minimum skal være 5 stillere, hvilket er andre studerende, der bakker op om listens kandidat(er).

Læs mere om kandidatlister her, hvor der nederst er en gennemgang af hvordan den udfyldes.

Har man er i tvivl om hvordan man udfylder en kandidatliste, så kontakt Valgsekretariatet på tlf. 65502878 eller mail kg@sdu.dk. Eller læs mere på hjemmesiden.

Hvor meget arbejde er der i det?

Hvis du er så heldig at blive valgt til studienævnet, så er man valgt for ét år af gangen. Der vil cirka været ét møde om måned i studienævnet, samt så inviteres man også til møder i SIO hver måend, hvor man skal fortælle om arbejdet i studienævnet. Dertil skal man selvfølgelig bruge tid på forberedelse til møderne.

Hvad får jeg ud af det?

Når man sidder i studienævnet får man konkret indflydelse på ens studie og undervisning og man lærer sine undervisere at kende. Dertil får man kendskab til praktikansøgninger og dispensationsansøgninger, der nemlig også bliver behandlet i studienævnet. 
Desuden giver en plads til studienævnet point på ens CV, da det viser en kommende arbejdsgiver, at man har taget sin studie seriøst. Man kan også få ekstra SU-klip ved at sidde i studienævnet, så man ikke skal være bange for at løbe tør for SU.

Hvordan bliver jeg valgt?

For at blive valgt til studienævnet, så skal du have flere stemmer end de øvrige kandidater. Og det kan man få ved at have en mærkesag. Så hvis du stiller op, så sig til alle de andre studerende, hvad du vil arbejde for i studienævnet, hvis du bliver valgt.
Vi på Skaberstaten har en masse idéer – det er hele idéen med blogger at komme med nye idéer og forslag: 
F.eks. at optage nye studerende gennem samtaler i stedet for karaktergennemsnit eller manglende undervisninger i alternativ økonomisk tænkning. Eller at vi skal have flere forskellige valgfag eller vi bør forbyde forelæsninger.

Har man andre mærkesager, så fortæl os om dem ved at skrive et indlæg her på Skaberstaten – så sørger vi for at det kommer ud til de studerende på Statskundskab.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)