Studiemiljø

Studentertale: Vi skal huske de ensomme

Ved Årsfesten på Syddansk Universitet bliver der hvert år holdt en studentertale – hvor man sætte fokus på universitetet set fra de studerendes perspektiv. I år var det en statskundskaber, der holdt talen.

Flere rektorer, folketingsmedlemmer, to ministre og en prinsesse var bare nogle af de mange profilerede personer, der deltog i det officielle arrangement ved 2014’s udgave af Syddansk Universitets årsfest d. 3. oktober.

Men foran alle disse gæster skulle der i år tale én studerende. En statskundskaber, der hedder Simon Damkjær Olesen, der havde fået opgaven at tale på vegne af de mange tusind studerende på hele universitetet.

At være de studerendes stemme er en rolle han har haft ved flere andre lejligheder, fordi han er valgt af studerende som deres repræsentant i SDUs bestyrelse. Men at tale ved universitetets vigtigste dag har han aldrig prøvet før.

SE SIMONS TALE HER.

Simon brugte sin taletid til at gøre opmærksom på de desværre mange studerende, der bliver ensomme under deres studietid. Et problem der ikke bare har konsekvenser for den enkelte studerendes personlige liv, men også studiemiljøet i det hele taget både fagligt og socialt.

“Jeg oplevede selv min første studietid som ensom, og jeg havde meget svært ved at håndtere de nye rammer universitetet satte for mit liv.

Den store frihed kombineret med høje faglige krav var svær for mig. Jeg fandt, at det blev sværere at motivere mig til at studere og komme ud af sengen om morgenen, og jeg overvejede ofte, om jeg var endt på den rette hylde.”

Fortæller Simon i hans dybt personlige tale, hvor han siger at vendepunktet var da han blev inkluderet i et fællesskab, der gav ham mulighed for udvikle sin faglighed og styrke troen på ham selv. Derfor vil Simon gerne have at man fremadrettet har mere fokus på at bekæmpe ensomhed blandt studerende:

“Det er mit håb, at I hver især vil reflektere over, hvordan vi får guidet de studerende uden om studiesumpen, og at vi sammen kan omsætte dette til gode handlinger til gavn for de studerende og samfundet”.

SE FLERE VIDEOER FRA ÅRSFESTEN HER.

Rektor Henrik Dam med Prinsesse Marie
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)