Arbejdsmarked Praktik

Praktik: Studerende snorksover

Praktik er guldværd på Statskundskab, men alligevel oplever mange virksomheder og organisationer, at de ikke får ansøgere fra Statskundskab i Odense. Snorksover de studerende spørger vi på Skaberstaten?
Praktikforløb er den perfekte måde, at få praktisk erfaring under studiet, få reelle kompetencer og få en halv fod indenfor på arbejdsmarked. At tage i praktik er simpelthen vejen til drømmejobbet for rigtig mange studerende. 
Men studerende på Statskundskab griber ikke chancen for praktik og lader fantastiske tilbud om praktik gå til spilde.
”Blot i sidste uge er jeg blevet kontaktet af to spændende NGO’er, der ikke kan få studerende på statskundskab til at søge deres praktikstillinger og frivilligjob.” fortæller Simon Olesen, der er faglig vejleder på Statskundskab.  
Samme oplevelse har studieleder, Johannes Michelsen, der fortæller at han er blevet kontaktet af Socialstyrelsen, der heller ikke får ansøgere fra Statskundskab til deres praktikstillinger. 
Heller ikke Ungdommens Røde Kors får ansøgninger fra studerende på Statskundskab i Odense og det beklager deres nationale konsulent; Jacob Høj Hedelund:  
“Jeg er selv tidligere studerende i Statskundskab på SDU, hvor jeg netop valgte at tage i praktik hos Ungdommens Røde Kors og det fik stor betydning for, at jeg senere fik mit nuværende job.”
Han synes det er mærkeligt, at studerende på Statskundskab ikke har lyst til, at arbejde for en stor NGO og at Ungdommens Røde Kors’ afdelinger i København og Aarhus ikke oplever lignende udfordringer med at få statskundskabsstuderende til at ansøge deres praktikstillinger. 
Studieleder Johannes Michelsen mener, at man generelt gør et stort arbejde for at fremme praktik og relevant studiejob blandt studerende på Statskundskab, men at han erkender at oplever, det er svært at få informationerne ud til den studerende: 
“Vi arbejder hele tiden på, at gøre det mere synligt og det nyeste tiltag er en ny underside på studiets hjemmeside med alle relevante stillinger i SDU’s jobbank, der hedder Jobsøgning“.
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)