Studiejob

Manglende studiejobs er måske en myte

Det er måske myte, at der mangler relevante studiejobs for studerende på Statskundskab. Det viser rundspørge lavet af Skaberstaten.

Mulighederne for studiejob er meget bedre i København end i Odense. Det er den hårde dom mange studerende har på Stastkundskab ved SDU. Men måske er det faktisk mere en fordom, da en rundspørge blandt 63 studerende giver et andet billede.

Resultatet viser at hele 60 % af de studerende har et studiejob – størstedelen af dem er studierelevante.

Kun hver 5. studerende kan ikke finde et studiejob, nogle har søgt stillinger, som de ikke har fået pga. manglede erfaring, men der også nogle der ikke har kunne finde relevante studiejobs.

Lidt større andel har selv valgt ikke at have et studiejob, bl.a. fordi de ikke kan finde tid pga. studie, familieliv og frivilligt arbejde.

Flest har studiejob i Odense
Kigger man på, hvor man så kan finde studiejob, så har de allerfleste fundet job i Odense, hele 68 %, mens kun 11 %, altså kun hver 10. studerende har fundet studiejob i København. Ser man kun på de fagligt relevante studiejobs, så har 77 % fundet det i Odense, mens 13 % har fundet det i København.

Der er mange forskellige brancher, hvor man kan finde relevant studiejob: På uddannelsesinstitutioner er det især Syddansk Universitet, i statslige institutioner er det især Socialstyrelsen, og i det kommunale er det især Odense Kommune, der har mange relevante studiejobs.

Gruppen “Øvrig” dækker over alle mulige arbejdspladser, bl.a. Odense Bys Museer og TV2.

At 50 % af de studerende i rundspørgen har et relevant studiejob og kun 17,7 % ikke kan få ét må ses at stikke til myten om det store problem om manglende relevante studiejobs, når man er studerende på Statskundskab på SDU.

Især når det faktisk er i Odense, at de fleste relevante studiejobs findes (77 %).

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)