Arbejdsmarked Studiejob

Fik fuldtidsjob gennem studiejob

Odense Kommune er Fyns største arbejdsplads, der rummer et hav af jobmuligheder. Skaberstaten har talt med en tidligere statskundskabstuderende om; hvordan han fik fastansættelse i kommunen lige efter studiet.

I går afholdte SDU Erhverv et karrierearrangement med Odense Kommune på Odense Rådhus, hvor vi var en flok statskundskabsstuderende der deltog.

Odense Kommune er Fyns største arbejdsplads med hele 15.000 ansatte fordelt på 5 forskellige forvaltninger. Kommunen er førende indenfor velfærdsteknologi og rehabilitering, samt er man igang med en stor byudviklingstrategi, der skal forvandle Odense fra stor dansk by til dansk storby.

Vi fik bl.a. et oplæg af Sander Ehmsen, der har taget en bachelor i Statskundskab og kandidat i Økonomi og blev færdiguddannet i år og er nu fuldtidsansat som konsulent i Borgmesterforvaltningen, Økonomi og Analyse.

Sander arbejder med analyser og statistik, især angående hvilke konkrete indsatser, der har den ønskede effekt ift. kommunens vækstdagsorden.

F.eks.”Hvad skal der til, for at en iværksætter klarer sig?” Med sådan en analyse kan Odense Kommune hjælpe iværksættere og dermed skabe endnu flere private arbejdspladser i byen.

Når Sander fortæller om, hvordan han fik sit job, så er det især pga. hans studiejob, der netop også var i Odense Kommune. Der arbejdede han også med analyser, f.eks. med et monitoreringssystem til at danne overblik over boligområder, der udvikler sig i negativ retning:

“Studiejobbet var en fantastisk mulighed for at udvikle mine færdigheder. Som analytiker skal man ikke bare kunne sine metoder og kunne forstå sin statistik. Det er mindst lige så vigtigt, at man kan og tør stille de skarpe og relevante spørgsmål.”

Fortæller Sander til Skaberstaten, der også nævner at studiejobbet gav ham et enestående indblik i, hvordan organisationen tænkte, og hvilket sprog den benyttede:

“At kunne tale i det for andre indforståede sprog, og vide hvad hvad betyder, er alt værd, når man skal skrive en ansøgning og være til en jobsamtale.”

Det relevante studiejob er helt centralt for at styrke ens jobmuligheder, så man skal ikke være bange for at søge de relevante stillinger.

Vores fagforening DJØF tilbyder en masse hjælp til jobsøgningen og ansøgningen – læs mere her: Sådan finder du jobbetKonkrete tips til ansøgningen og Få feedback.

Eller benyt dig af SDU Erhvervs mange arrangementer, der også hjælper med alt angående jobjagten – læs mere her.

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)