Valg

Syddanske Studerende & Co. tager 18 ud af 20 pladser

Syddanske Studerende har indgået et tæt samarbejde med andre studenterforeninger på SDU; hvilket har sikre dem 18 ud af 20 pladser på SDU.

Der er 20 pladser til studenterrepræsentanter i de øverste organer på Syddansk Universitet, altså i SDUs bestyrelse, Universitetsrådet og de 5 Akademiske Råd, ét på hvert fakultet.

Ved sidste valg i 2012 fik Syddanske Studerende 13 pladser, mens Borgerlige Studerende og SIF hver fik 2 og studenterforeningerne på Naturvidenskab; CFO, ÆTER og IMADA, hver fik en plads.

Valget i 2014 er en del anderledes – først og fremmest har Borgerlige Studerende ikke valgt at stille op, men det har i stedet den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum.

Derudover har Syddanske Studerende indgået et tæt samarbejde med andre studenterforeninger, således at SIF, IMADA, ÆTER og Syddanske Studerende stiller op på de samme lister.

Nu er valget afgjort og det nye samarbejde har bidraget til Syddanske Studerende er gået markant frem ved dette valg. Således at der de kommende to år sidder en studerende fra de samarbejde organisationer på hele 18 ud af 20 pladser.

Dermed er der kun to studenterrepræsentanter, der ikke er valgt for Syddanske Studerende & Co., hvilket er Kristian Severin Rasmussen i Akademisk Råd på Naturvidenskab, der valgt for BMB MPI (Biokemikere og Molekylærbiologer med politiske interesser), samt Tune Revsgaard Nielsen der er valgt til Akademisk Råd på Humaniora for Frit Forum.

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)