studienævn undervisning

Underskiftindsamling imod undervisningsplan

Studerende på 1. årgang har lavet en underskiftindsamling i protest imod næste semesters undervisningplan.

Da planen for næste semesters undervisning for 1. årgang blev offentliggjort, så gav det udtryk i store  frustationer, da undervisning er placeret tidligt morgen og sen eftermiddag:

“Mange er utilfredse med skemaet fordi det ikke giver os mulighed for at opretholde et “normalt” liv sideløbende med studiet. Desuden forringes mulighederne for at deltage i forskellige foreningsaktiviteter, ligesom det bliver sværere at have et arbejde ved siden af studiet eller at være pendler.” 

Fortæller Narmer Fogh, der er årgangsrepræsentant og selv pendler fra Sorø. Han er en af kræfterne bag en underskiftindsamling, som 80 studerende fra 1. årgang har underskrevet.

Det er især undervisningen kl. 16 til 18, som man er utilfreds med, men det er også et problem for de studerende, der har øvelseshold tirsdag eller torsdag, hvor de får 6 “hultimer”. Så de er nød til at blive på universitetet hele dagen.

Indsamlingen er givet videre til studienævnet og Narmer håber at de mange underskifter vil kunne rykke noget af undervisningen:

“Det ville være fedt hvis vores timer lå i forlængelse af hinanden, og ikke så spredt som det er tilfældet med det nuværende skema.”

Narmer mener ikke at underskiftindsamlingen er udtryk for at studerende på 1. årgang er forkælede, da som han siger, er det at være studerende på Statskundskab i forvejen en fuldtidsbeskæftigelse, så derfor er der ingen grund til at gøre det endnu sværere:

“Der skal også være plads til, eksempelvis, at at arbejde eller være aktiv i foreningslivet, ligesom det også skal være muligt at pendle som studerende, ellers mister man bare en masse studerende fra Sjælland og Jylland, og det er jo på ingen måde positivt for nogen parter.”

Se læseplanen for det næste semster her: Forår 2015

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)