Arbejdsmarked DJØF Praktik

Fagforening vil have lønnet praktik

Studerende skal have løn under deres praktik, sådan lyder kravet fra akademikerne til de kommende overenskomstforhandlinger i staten.

Rigtig mange studerende er hvert år i praktik i en privat eller offentlig virksomhed som en del af deres uddannelse, som for størstedelen er ulønnet arbejde, selvom der kan være tale om fuldtidsarbejde et helt semester

LÆS: Vi vil gerne praktik, men det skal være internationalt

Men dette akademisk gratisarbejde skal stoppes mener Akademikerne, der er en paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark, bl.a. DJØF og DM.

Derfor har fagforeningerne sat praktikløn på listen over krav til de kommende overenskomstforhandlinger mellem statens arbejdsgivere og arbejdstagere.

LÆS: Praktik skal være obligatorisk

De ulønnet praktikanter anses i stigende grad for at tage arbejde fra nyuddannede dimittender, hvilket er problematisk i en tid med rekordhøj dimittendledighed.

“Det er fuldstændig utilfredsstillende og et vigtigt element i den her problemstilling. De her praktikstillinger dækker over arbejde, der ellers ville ligge til nyuddannede dimittender. Og det er jo sågar folketingspolitikere, der søger de her praktikanter – uden at betale dem noget”

Udtaler Ingrid Stage, formand i DM, der også bakkes op om de studerende i DM:

”Vi har gang på gang set undersøgelser og hørt medstuderende tale om forhold, hvor de skal arbejde mere end 37 timer og hverken har fået løn eller haft tid til at arbejde ved siden af. Så vi vil arbejde på at gøre praktik lønnet. Det er trods alt en arbejdskraft, man tilbyder arbejdsgivere ude i virksomhederne“

Fortæller Fatima Hachem, formand for DM Studerende.

LÆS MERE om DMs holdning til praktikløn.

LÆS: Andre kan få fuldtids-praktikophold

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)