Folketingsvalg Politik

Statskundskaberes statsminister er Morten Østergaard

Hvis alle i Danmark var statskundskabere, så står Morten Østergaard til at blive statsminister – og det er både med rødt og blåt flertal. Det viser en hel frisk og uvidenskabelig meningsmåling

Skaberstaten lavede i forleden en yderst uvidenskabelig undersøgelse, hvor vi spurgte alle studerende på Statskundskab, hvordan man ville stemme, hvis der var valg i dag.
På under en dag fik vi 173 besvarelser, hvilket vi selvfølgelig er utrolig glade for. Der er klart mange usikkerheder ved at lave sådan en meningsmåling via en hjemmeside, men synes alligevel afstemningen giver et indblik i de politiske præferencer på Statskundskab.
Statskundskabere er borgerlige
Resultatet viser et massivt borgerligt flertal på Statskundskab med hele 60 %, der vil stemme på enten De Radikale, Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Det sætter Det Radikale Venstre i en drømme-situation, fordi partiet, sammen med Venstre, er det største parti.
Desuden kan den nuværende regering med sine støttepartier bibeholde sit flertal, da rød blok med Det Radikale Venstre står til knap 51 % af stemmerne.
Dermed står nuværende økonomi- og indenrigsminister og radikal leder Morten Østergaard til at blive ny statsminister, hvis det altså stod til studerende på Statskundskab – og det ligemeget om det skal være en rød eller blå regering. 
At lige Morten Østergaard skulle være statsministerfavorit på vores studie kan måske overraske efter det var ham, der som uddannelsesminister stod i spidsen for den ellers omdiskuteret Fremdriftsreform og SU-reform.
Også det Liberal Alliance stormer frem til at blive Danmarks 4. største parti. Omvendt så er det ikke populær at stemme på Dansk Folkeparti, der kun får 3 % af stemmerne, trods at ellers hver 5. dansker står til at ville stemme på partiet hvis der var valg i dag.
*Resultat sammenlignet med sidste nationale meningsmåling.
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)