Faglighed undervisning

Klemmensen stiller krav til studernede

Faglighed handler om at stille krav til studerende, så de ved hvad der kræves af dem på universitetet. Det mener Robert Klemmensen, der er underviser på Statskundskab, SDU.

Denne artikel er en gengivelse af et interview af Robert Klemmensen til Information tilbage i oktober 2012. Men hans synspunkter er stadig relevante for debatten om undervisning på Statskundskab.

Robert Klemmensen har gennem mange år været underviser i metode på Statskundskab i Odense. Han mener at det er vigtigt, at studernede stiller høje krav til studerende. Han er derfor kritisk overfor undervisere der tror, at de studerende har valgt studiet af egen fri vilje, og derfor behøver man ikke kræve noget af dem:

“De her unge aner jo ikke, hvad de går ind til, når de begynder på en uddannelse, og det er vores opgave af gøre dem interesserede og aktive. Og det gør vi ved at tage dem alvorligt. Ikke bare den dygtigste håndfuld, som sikkert ville kunne klare sig uden undervisningen, men også dem, der har meget at lære”

Sagde Robert Klemmensen til Infomation.

Og med krav mente han bl.a. at de studerende skulle lave en række obligatoriske opgaver imellem forelæsningerne. Dermed tvinger han studerede til at bruge den nye viden de har fået.

“Jeg mener, at man skal være hård ved de studerende og stille krav. I den første opgave dumpede 40 procent af dem, men jeg fortalte, at det var en kærlighedserklæring til dem, for nu er de voksne og går på universitetet, og det er svært.”

Forklarede Robert Klemmensen i avisen tilbage i oktober 2012.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)