Arbejdsmarked DJØF

Studiefagforeninger uenige om bachelorarbejdsmarked

DM Studerende og DJØF Studerende er helt uenige om regeringens kvalitetsvalgs anbefaling om, at der skabes et bachelorarbejdsmarked i Danmark.

DM Studerende og DJØF Studerende er studenterafdelinger af hhv. fagforeningerne DM og DJØF, der organiserer akademikere i Danmark.

Kvalitetsvalget mener, at kun hver 3. studerende skal gå direkte fra bacheloruddannelse til en kandidatuddannelse. Den idé er DM Studerende positive overfor, da de mener at det at et eller to år på arbejdsmarked ved give solid praktisk erfaring fra erhvervslivet. Som gør nemmere at vælge den rigtige kandidatuddannelse efterfølgende.

Men det mener DJØF Studerende overhovedet ikke. De mener det er håbløst at tvinge bachelorer ud på et arbejdsmarked, der ikke eksisterer. At hverken studerende eller arbejdsgiverne efterspørger bachelorer på arbejdsmarked.

DJØF Studerende siger at kvalitetsudvalget gambler med det samlede uddannelsesniveau i Danmark.

Desuden mener DM Studerende at studerendes retskrav på en kandidatuddannelse skal forlænges fra 1 til 2 år, og ikke afskaffes som ellers også er et af Kvalitetsvalgets forslag.

Hvad mener du? Bør f.eks. statskundskabsstuderende tage et job efter bacheloruddannelsen før de kan komme ind på kandidatuddannelsen?

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)