Forskning Speciale

Få overblik over forskningsgrupper på Statskundskab

Når studerende skal skrive Speciale, så er det vigtigt at finde den helt rigtige specialevejleder – der har indsigt i det fagområde, som man ønsker at arbejde med. Derfor er det vigtigt at få overblik over forskerne.
Institut for Statskundskab er organiseret i 5 forskningsgrupper:

Journalistisk  
Gruppen Journalistik læner sig naturligt op ad Center for Journalistik og består af 28 forskere. Arbejder med forskning indenfor journalistisk sprogbrug og retorik, samt de sociale, samfundsmæssige og politiske aspekter af journalistikken.

Gruppeleder er Peter Bro, der også er centerleder for Journalistik.

Peter Bro

Velfærdsforskning
Gruppen Welfare State Research består af 14 forskere og læner sig op ad Center for Velfærdsstatsforskning, hvor gruppelederen også er centerleder; Klaus Petersen. Se oversigt over forskerne her.

Klaus Petersen

International politik
Gruppen International Politics er forbundet med Center for War Studies, hvor gruppelederen også er centerleder Sten Rynning. Der forskes i, hvordan krige opstår, håndteres og afsluttes. Centeret er det eneste af sin slags i Nordeuropa og består af 9 forskere fra Statskundskab.

Sten Rynn

Comparative Politics
Gruppen ComPol består af forskere, der interesserer sig for en lang række af statskundskabens grundspørgsmål – herunder vælgeradfærd samt hvordan partier, regeringer og parlamenter interagerer.

Gruppeleder Robert Klemmensen og består af 19 forskere – læs mere om deres forskning og personer på deres hjemmeside.

Offentlig politik & forvaltning
Gruppen Public Policy and Administration består af forskere med særlig interesse i den offentlige sektors ledelse, forvaltning og organisation – herunder reformpolitik, innovation, evaluering og policyanalyse, budgetstyring og samspil mellem politikere og embedsmænd.

Læs meget mere om gruppens forskning på deres hjemmeside – og gruppelederen er Niels Ejersbo og består af 21 forskere.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)