Fremdriftsreform Kandidatuddannelse Speciale studienævn

Statskundskab i Aarhus forkorter specialeperioden

Statskundskab ved Aarhus Universitet (AU) har vedtaget at forkorte specialeperioden fra 6 måneder til kun 4,5 måned.

Studiebladet ved Statskundskab på AU, “Kandestøberen” fortæller i den nyeste udgave, at studienævnet på deres studie har vedtaget en ny studieordning for deres Kandidatuddannelse.

Den indeholder bl.a. en forkortelse af specialeperioden fra de nuværende 6 måneder til kun 4,5 måned – ændringen betyder at specialet omfang skal reduceres fra 36.000 ord til kun 32.000 ord.

Beslutningen kommer i forlængelse af en debat på Københavns Universitet, hvor Fremdriftsreformen har sat gang i spekulationer om at reducerer specialeperioden til under fire måneder.

Både studerende, fagforening og KUs ledelse er imod at skærer i specialeperioden, da man anser kortere tid til at skrive speciale for at være skadeligt for den faglige kvalitet.

Uniavisen: Studerende og ledelse står sammen i kamp for specialer

Copenhagen Business School har allerede taget konsekvensen af reformen og fremskyndet og forkortet specialet til fem måneder. Det samme har Aalborg Universitet, hvor specialet skal påbegyndes 1. februar og afleveres ultimo maj i henhold til de seneste specialeregler.

På Statskundskab ved SDU har studienævnet endnu ikke offentliggjort en ny studieordning for Kandidatuddannelsen efter Fremdriftsreformen og dermed er det forsat uvist om kandidatstuderende på vores studie også skal have kortere tid til at skrive speciale.

I dag har en kandidatstuderende 6 måned til at skrive speciale efter man har afleveret en specialekontrakt.

Skaberstaten følger sagen…

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)