Arbejdsmarked

Cand.scient.minister

Næsten hver 3. minister i regeringen er statskundskaber. Dermed er Statskundskab suveræn den uddannelse, der pt. giver størst chance for ministerposter.
Studerende i Statskundskab bliver ofte skudt i skoene at vi bare går efter magt og ministerposter. Det er der måske også noget om, da næsten hver 3. minister i den nuværende regering er statskundskaber.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er selv uddannet statskundskaber fra Københavns Universitet i 1994 og om det påvirker hendes udvælgelse af ministre kan være en mulighed. 

Ihvertfald er 6 ud af regeringens 20 ministerposter besat af en statskundskaber, hvilket svare til 30 % – eller 40 %, hvis vi er søde og medtager Undervisningsminister Christine Antorini og Justitsminister Mette Frederiksen, der henholdsvis var studerende på Statskundskab ved Aarhus Universitet og studerende i Administration og Samfundsfag fra Aalborg Universitet.
Men holder vi os til de 6 ministre med en kandidatgrad i Statskundskab. Så blev de færdige med studiet i perioden 1994 og 2006 på henholdsvis Københavns Universitet og Aarhus Universitet. 
Ministre med Cand.scient.pol:
  • Statsminister Helle Thorning-Schmidt, Statskundskab, KU, 1994
  • Økonomiminister Morten Østergaard, Statskundskab, AU, 2006
  • Finansminister Bjarne Corydon, Statskundskab, AU, 2000
  • Forsvarsminister Nicolai Wammen, Statskundskab, AU, 2001
  • Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, Statskundskab, KU, 2002
  • Fødevareminister Dan Jørgensen, Statskundskab, AU, 2004
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)