SIO

Kun hver 3. studerende er medlem af SIO

Få studerende har indflydelse på SIO, selvom foreningen har ansvaret for at fordele penge fra instituttet til studiemiljøet.

I år fik SIO 25.000 kr. fra instituttet til studiemiljøet på Statskundskab og Samfundsfag. Det er penge, der fordeles mellem studenterforeninger under SIO, som kan søge om tilskud til aktiviteter, f.eks. IntRpols konference med Robert O. Keohane.

Det er SIOs generalforsamling, der afholdes 21. april, der bestemmer hvordan pengene skal bruges ved at vedtage et budget, samt vælge formand, næstformand og kasserer.

LÆS: SIO indkalder til generalforsamling 2015

Men det er langt fra alle studerende, der kan være med til at bestemme hvordan pengene skal bruges, fordi det kun er medlemmer af SIO, der har stemmeret ved generalforsamlingen.

Skaberstaten har kontaktet SIO for at finde ud af, hvor mange studerende, der er medlem af SIO og svaret er 185 studerende.

Det svare kun til hver 3. studerende på Samfundsfag eller Statskundskab eftersom der er 562 studerende på de to fuldtidsstudier efter de nyeste tal (2014) i SDUs WhiteBook.

Antal studerende if. SDUs WhiteBook (2014):
266 studerende på bachelor i Statskundskab
149 studerende på kandidat i Statskundskab
96 studerende på bachelor i Samfundsfag 
51 studerende på kandidat i Samfundsfag

Halvdelen af medlemmer går på 2. semester
SIO fortæller dog, at medlemslisten kunne dækker studerende, der er startede i 2011 til i dag. Således at hvis man blev medlem af SIO før 2011 er man ikke registeret som medlem af SIO, pga. at de tidligere medlemslister ikke er videregivet til den nuværende ledelse af SIO.

SIO har gjort et stort stykke arbejde for at få den nyeste årgang på Samfundsfag og Statskundskab til at melde sig ind i, hvilket har givet 85 nye medlemmer.

Det betyder at næsten halvdelen af samtlige medlemmer af SIO (45 %) går på 2. semester i dag.

Pga. dårlig overlevering af medlemslister fra tidligere SIO-bestyrelser og stor succes med rekruttering af nye medlemmer i 2014 er der skabt en skræv sammensætning af medlemmer af SIO, hvor kun hver 3. studerende er medlem.

Ønsker du at have indflydelse på, hvem SIO skal vælge som ny formand og hvordan deres penge skal fordeles, så kan du nå at melde dig ind inden SIOs generalforsamling d. 21. april 2015.

Se facebook-event her.

Bliv medlem af SIO
Hvis du vil være medlem af SIO, så skal du blot oplyse følgende fire ting:
  • Navn
  • Adresse
  • E-mail
  • Studieårgang
Og betale 150,- kr, som dækker dit medlemsskab gennem hele dit studie. Du kan melde dig ind på følgende måder
  1. Kontakte ens årgangsrepræsentant, hvor man afleverer oplysninger og kontanter.
  2. Bankoverførsel til SIOs konto 5391-0247895 og sende informationer til sio@samnet.sdu.dk
  3. MobilePay 150 kr. til SIOs nummer: 60 91 04 10 og send derefter en SMS med informationer.
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)