Praktik Praktikoplevelser

Praktikoplevelser: Julie hos Radikale Venstre

Julie Dyre er i praktik hos Radikale Venstre på Christiansborg fra februar til slutningen af Juni. Hun har fortalt Skaberstaten om hendes oplevelser i praktikken indtilvidere:

Beskriv dit praktiksted, hvad laver man der?

Jeg sidder ved Radikale Venstre på Christiansborg i deres Team Organisation. Her planlægges alt i forbindelse med valgkampen og andre store arrangementer i partiet. Det er også her man sørger for, at den politik der bliver ført på Christiansborg også kommer ud til baglandet.   

Hvad synes du er mest spændende ved dit praktiksted?
Det mest spændende ved praktikstedet er klart, at man får et indblik i hvordan man arbejder i et parti. Man kommer om bagved i maskinrummet og finder ud af hvilke tanker der er tænkt i forbindelse med kampagner, valgkampsslogans mv. Man omgås Mf’ere folketingsmedlemmer) dagligt og får mulighed for at deltage i diverse møder hvor man også får en forståelse for hvordan der dannes politik internt i et parti. 
Hvad er dine opgaver?
Mine opgaver består af diverse valgforberedelser fra kandidatanalyser til udarbejdelse af håndbog til mere konkrete opgaver som planlægning af ministerbesøg i virksomheder. Ligeledes er jeg ansvarlig for Folkemødet.  
Hvad synes du er det bedste ved din praktik?
Det bedste ved min praktik er den indsigt man får når man arbejder på Christiansborg. Det er noget helt andet end at sidde med bøgerne – her oplever man virkelig politikudvikling. Derudover, kan man ikke komme udenom, at Radikale Venstre er et lille parti, hvilket gør, at man som praktikant får rigtig meget ansvar og helt selvstændige opgaver hvor du alene er tovholder. 
Vil du anbefale praktikstedet til andre studerende, hvorfor?
Jeg kan klart anbefale det til andre studerende grundet den indsigt og det ansvar du får her. 
Vil du gerne have arbejde et lignede sted efter studiet?
Før jeg startede min praktik havde jeg aldrig rigtig overvejet at arbejde i et parti, men det er klart en mulighed efter jeg har været her.  

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)