Hjælp Speciale

Sådan finder du tidligere specialer

Skaberstaten bringer dig her en guide til, hvordan du kan læse andre specialer, så du kan få inspiration til dit eget.

Står man overfor at skrive speciale, eller det som i gamle dage hed kandidatafhandling, så kan det være en urolig fornemmelse. Fordi man har aldrig skrevet en så stor opgave, og hvordan skal man da nogensinde få skrevet 80 sider der giver mening.
Men bare rolig, når så mange andre tidligere studerende har kunne gøre det – så kan du også. Derfor kan det være meget inspirerende at læse andres speciale. Både for at få indblik i fagligt niveau, struktur og problemformuleringer.
Herunder kommer der en guide til, hvordan du får fingre i tidligere studerende specialer – du kan klikke på billederne for at få den forstørret. 
1) Gå til SDU Biblioteks hjemmeside
Alle studerende, der har afleveret speciale, skal afleverer en kopi til SDU Bibliotek – men bemærk: Den studerende kan selv bestemme om andre studerende må se deres speciale og hvordan, men det kommer vi tilbage til.
Gå til SDU Biblioteks hjemmeside og tryk på “Søg i bibliotekets katalog”:
På denne side skal du vælge at trykke på “Udvidet søgning”:
2) Indtast søgekriterier 
På den udvidet søgnings-side skal du så indtaste “Statskundskab” under punkt for “ord eller sætning” og under “Materialer” skal du vælge specialer – og så tryk “SØG” – således søger man kun på specialer fra Statskundskab:
Sådan en søgning giver 374 resultater – men det er de nyeste der står øverst (hvilket man selvfølgelig også kan ændre i den udvidet søgning.
3) Ikke alle kan benyttes
374 lyder af rigtig mange specialer, men det er langt fra alle, som du må se. For når du finder et speciale, som du synes lyder spændende på titlen, så vil der stå på materialet underside om du har adgang til det.
Og desværre vælger mange, at man ikke må låne deres speciale, således at der står “Forfatteren tillader ikke benyttelse” på undersiden.
Andre gange kan der stå “Kun til brug på læsesal”, hvilket betyder at du gerne må låne specialet, men at det ikke må forlade SDU Bibliotek. 
Håber guiden har kunne hjælpe dig med at finde de speciale, du søger.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)