Fremdriftsreform Speciale

1 års specialeperiode i Aarhus

Aarhus Universitet vil arbejde for, at studerende fremover skal bruge et helt år på at skrive speciale. Dermed går de mod sig selv, der ellers tidligere har forkortet specialetiden. 

Det er ikke lang tid siden, at vi på Skaberstaten kunne skrive om, at Statskundskab på Aarhus Universitet har forkortet deres specialeperiode fra et halvt år til kun 4,5 måned.
Men sådan skal det ikke være i fremtiden, mener rektor Brian Bech Nielsen, der nu vil arbejder for at gå den modsatte vej ved at udvide specialeperioden til et helt år, altså 12 måneder. 

– Vi vil inddrage 3. semester og forlænge specialetiden, så den tager et år, og samtidig ønsker vi, at en stor del af specialerne udøves i samarbejde med en virksomhed eller en offentlig institution, fordi det er med til at sikre, at vores studerende kommer i kontakt med arbejdsmarkedet.

Fortæller han til Politiken
Hvordan det præcis skal foregår i forhold til ECTS-point er der umildbart endnu ikke et klart svar på, samt hvordan den udvidet specialeperiode hænger sammen med Frimdriftsreformen. 
Specialetiden på et halvt år bliver pt. ikke berørt på Syddansk Universitet, men som vi tidligere har skrevet, så betyder reformen at universiteterne bliver økonomisk straffet, hvis kandidatstuderende ikke har fået afleveret og bedømt deres speciale inden 1. juli på 4. semester. 
Hvordan Statskundskab på SDU vil forholde sig til specialeperiodens fremtid vides endnu ikke.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)