Fremdriftsreform Kandidatuddannelse

Kandidaten tager længere tid end bacheloren

Utroligt! Selvom bachelorstuderende har ét år mere til at gennemfører deres uddannelse i forhold til kandidatstuderende, så er det faktisk hurtigere at tage en bachelor end en kandidat på Statskundskab ved SDU.
Formålet med den omdiskuteret Fremdriftsreform er at få studerende hurtigere igennem studierne, fordi rigtig mange studerende bliver forsinket og dermed brugere længere tid på at gennemfører studiet, end det er normeret til.
Faktisk er virkeligheden så voldsom, at den gennemsnitlige studerende på Statskundskab ved SDU bruger længere tid på kandidatuddannelsen end bacheloruddannelsen.
Det er selvom at bacheloruddannelsen er normeret til at tage ét år mere end kandidatuddannelsen. Uddannelsesministeriets har lavet en ny side; Uddannelseszoom, hvor man kan finde oplysninger om de forskellige studier.
Tallene viser at det i gennemsnit tager en bachelorstuderende 3 år og 3 måneder at gennemfører uddannelsen, der altså er normeret til 3 år. Men for kandidatstuderende tager det hele 3 år og 7 måneder, at gennemfører deres uddannelse, der kun er normeret til 2 år. 
En kandidatstuderende bruger altså 4 måneder mere på studiet end en bachelorstuderende – selvom uddannelsen er planlagt til at tage ét år kortere tid.
Men denne virkelighed bliver altså nu kraftigt påvirket af Fremdriftsreformen, der nu kræver at den studerende skal tage 30 ECTS-point hvert semester. 
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)