Peters mening Speciale

Speciale Cup 2015?

Peters mening: Statskundskab bør afholde en Speciale Cup ligesom der forleden blev afholdt Ph.d. Cup 2015. Det vil øge det faglige niveau og sætte fokus på god studenterforskning. 

Forleden kunne man på DR se årets finale i Ph.d. Cup 2015 – hvor 8 Ph.d-studerende skulle præsentere deres forsknings-konklusioner så spændende, præcist og engagerende måde over for en dommerkomité og et publikum. 
Det var dybt fascinerende, at se unge forskere at skulle fortælle om deres opdagelser på blot 3 minutter – hvilket kræver en skarphed og rigtig gode retoriske evner.
Sådan en konkurrence er yderst relevant i debatten om faglig kvalitet af uddannelserne. Alene det at skulle kunne genfortælle et stor forskningsprojekt, som en Ph.d.-afhandling, på bare 3 minutter kræver enormt indsigt i ens forskning. Den mundlige præsentation er også en yderst fagligt disciplin, som langt fra mesters af alle studerende – selvsagt undervisere. 
Men konkurrencen er også en unik mulighed for at sprede ens viden ud til andre og inspirerer andre til bidrage med ny forskning.
Vi har på Statskundskab brug for en lignede konkurrence – som jeg tænker skal omhandle specialer. Som tidligere skrevet, så er det spild af studerendes arbejde, at kun én underviser og censor læser det igennem.
Speciale Cup på Statskundskab kunne blive et fantastisk arrangement, hvor også omkring 8 færdiguddannet kandidater fra det seneste år skal præsentere deres speciale på 3 minutter.
Dommerkomitéen, der bl.a. skal bestå af forskere på Statskundskab, skal forinden udvælge de 8 finalister ud af de omkring 30-40 kandidatstuderende der afleverer specialer om året. Her kan de evt. sætte kriterier for udvælgelsen, f.eks. at for at komme i betragtning skal have en karakter på over 7.
Jeg ser her Kandidatklubben som den perfekte arrangør af sådan et arrangement, men det kræver opbakning af instituttet. Bl.a. bør alle kandidatstuderende, der afleverer speciale gøre dem tilgængelige for andre – også selvom det kræver at de studerende skal anonymisere deres opgaver.

Det undre mig, at så få specialer er tilgængelige og at vores studienævn ikke har gjort det til et krav at specialer skal offentliggøres – ligesom man f.eks. gør på professionshøjskolerne: UC Viden, hvor alle specialer og bachelor-opgaver er tilgængelige på nettet, da den studerende også skal aflevere elektronisk.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)