Praktik Praktikoplevelser

Praktikoplevelser: Lene i Palæstina

Lene Mørup er i praktik i Palæstina på Danmarks Repræsentationskontor fra februar til august i år. Skaberstaten har talt med hende om hendes praktikoplevelser:

Beskriv dit praktiksted, hvad laver man der? 
Danmarks “ambassade” i Jerusalem, Palæstina. Repræsentationen står for at implementere Danmarks Palæstina-politik, dvs. støtte to-stats-løsningen og oprettelsen af en levedygtig og demokratisk palæstinensisk stat

Hvad synes du er mest spændende ved dit praktiksted?
Noget af det, jeg synes er mest spændende ved mit praktiksted er, at jeg får indblik i, hvordan diplomati og bistandspolitik kan udspille sig i praksis. Desuden er det fra et forvaltningsperspektiv også spændende at se, hvordan Udenrigsministeriet som offentlig organisation fungerer.

Hvad er dine opgaver?
Jeg er praktikant i bistandsteamet, så mine opgaver kredser om, hvordan Danmarks udviklingsbistand til Palæstina planlægges og administreres. Indtil videre har en af mine hovedopgaver været at være med til at udvikle , hvordan Danmark fremadrettet kan støtte en mere demokratisk opbygning af den palæstinensiske stat. Herudover er der en række forskellige ad hoc-opgaver, lidt á la studentermedhjælperopgaver såsom mindre oversættelser og opdatering af hjemmeside

Hvad synes du er det bedste ved din praktik? Det bedste ved min praktik er, at jeg kan få afprøvet, om det at arbejde i Udenrigsministeriet mon er noget for mig. Og så skal jeg da ærligt indrømme, at jeg får en masse spændende fritids-oplevelser med i købet.

Vil du anbefale praktikstedet til andre studerende, hvorfor? 
Ja! Søde kollegaer. Spændende opgaver. Fed by. Så hvis nogen er interesseret i at komme i praktik her, så skal man bare kontakte mig om yderligere spørgsmål. Find mig på Facebook.

Vil du gerne have arbejde et lignede sted efter studiet?

Måske…
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)