Institutdysten

Solskin og masser af dyst

Institutdysten blev som vanligt afholdt i fredags. Det blev en dag med nok solskin til at give en let rødlig tone på huden, men også en dag, hvor statskundskaberne (og samf’erne) gik ud og forsvarede STATA-farverne. Skaberstaten var selvfølgelig repræsenteret.
Skrevet af Christoffer Wisen
Institutdysten er et af de største arrangementer på Syddansk Universitet, der afholdes hvert år. Det er en dag, hvor studerende får lov til at fjerne blikket fra Bourdieu, Marx og Weber.
I stedet skal fokus rettes mod at snøre fodboldskoene, finde konkurrencegenet frem og pudse boldøjet.

I denne artikel vil Skaberstaten give et overblik over, hvordan vi fra Institut for Statskundskab klarede os i kampen mod alle de andre institutter. Samt fortælle hvorfor man simpelthen SKAL være tilstede næste år.

Institut for Statskundskab var igen i år mødt talrigt op. Der skulle kæmpes i alt fra fodbold, beach-volley, finsk rundbold og kongespil. Men også i quiz, hvor det var hjernen og ikke benene eller armene som skulle tale.

Det blev en fantastisk dag, hvor Stata-trøjen blev vist frem på fornem manér. Der var publikum og god stemning. Kombineret med til tider rigtig godt vejr blev dagen rigtig god.
Næste år bliver lige så fed, og vi fra Skaberstaten opfordrer alle til at møde op til en fantastisk dag. Om det er som tilskuer eller som én af de top professionelle stataleter fra instituttet. Og vi håber selvfølgelig vi kan overgå årets resultater. 
Så lad os da lige se på, hvordan det gik i fredags:
Guld i quiz!
Vi skal leve på vores viden. Det er én af grundene til at vi danskere uddanner os selv i rekordfart. Så en god gammeldags quiz burde da være helt efter bogen.
Institut for Statskundskab stillede op med 2 hold, som skulle kæmpe mod de andre institutter i 4 drabelige runder. Rundernes kategorier, som må siges at være omfattende og ganske opfindsomme, spændte fra ”Geografi, film og musik krydret med mad og drikke” til det mere udfordrende ”mere eller mindre utilsigtet homo-erotiske film, tv og sport”.
Hold 1 afmærkede allerede fra starten territoriet af med deres Tyrannosaurus Rex klør. Og dette var blot signal værdi, da de smadrede deres modstandere og tog sejren i en stil, der uden STATA-briller må kaldes for overlegen.
Bronze i fodbold!
Skal danskerne vælge en nationalsport må det blive fodbold. Statskundskaberne virker til at være meget enige i den betragtning. I hvert fald stillede instituttet op med to propfyldte hold af 13 spillere og begge hold klarede sig flot.

Ved hjælp af stærk defensiv, færøsk karate og stærkt målmands-spil formåede begge hold at spille sig videre til knockout runderne med to sejre og en uafgjort. Begge hold uden at lukke et eneste mål ind.
I første knockout runde måtte hold nummer 2 dog strække gevær efter en tæt kamp, hvor modstanderne scorede heldigt i sidste del af kampen.

Hold nummer 1 sparkede dog anderledes godt fra sig og var i stand til at gå hele vejen til semifinalen. Hvor de indtil kort før tid var foran 1-0. Men modstanderne fik presset dem i bund og scorede 2 mål i slutningen af kampen, hvormed statskundskaberne altså måtte nøjes med en bronzekamp. Bronzekampen fik dog det bedst tænkelige resultat, da statskundskaberne tog en flot 2-1 sejr og dermed bronzemedalje med hjem.
  
4 hold i kongespil
Også på grusbanerne var der lagt op til du-du-dueeeel. Hele fire hold stillede op i Kongespil-konkurrencen. Med flyvende engagement (og hatte) og millimeter nøjagtigt boldøje lykkedes det flere af holdene at avancere. Men ingen af holdene formåede dog, at spille sig i hverken semifinalen eller finalen.
Det kan vist kun være på grund af dårlige dommere. Igen helt uden at have STATA-briller på.
Vi lod andre vinde i Finsk Rundbold
Rundbold reglerne blev lavet lidt om til årets konkurrence. Fra sidste år at være normal rundbold, skulle der i år kæmpes med den finske udgave. Dette indebar for meget nytænkning til statskundskabernes smag, hvorfor de med vilje gav de andre hold lov til at vinde. Næste år er selvfølgelig en helt anden sag….

Hvordan gik det i Beach volley?
Skaberstaten var ikke tilstede under Beach volley-turneringen, men hvis der skulle sidde en af de seks beachvolley entusiaster derude vil vi gerne høre fra jer, hvordan det gik?

Vi håber at se jer alle sammen næste år, så Institut for Statskundskab igen kan vise, at statskundskaberne er dem ingen kan tæske. Med mindre vi giver dem lov…

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)