Arbejdsmarked

Så meget kommer vi til at tjene

Ny rangliste viser at Samfundsfag kan se frem til en højere indkomst end Statskundskab. Dog viser Uddannelsesministeriets opgørelse det modsatte.

Den liberale tænketank CEPOS har lavet en rangliste over uddannelser med højeste lønninger. Ranglisten er lavet på baggrund af Danmarks Statistiks personregistre med indkomst-gennemsnit for over 200 lange videregående uddannelser og CBS-uddannelser.

Der er således ikke taget højde for hverken familiære baggrund, bopæl eller karakterer.

Statskundskab og Samfundsfag er ikke helt i toppen af bedst lønnede uddannelser, men er dog i top-50 med en indkomst om året på over 670.000 kr. i gennemsnit.

Samfundsfag tjener mest..
Det “måske” mest overraskende for mange, så er det studerende i Samfundsfag, der kan se frem til den højeste indkomst i forhold til Statskundskab. Samfundsfag ligger på nr. 47, mens Statskundskab kun er på nr. 48. Hvilket betyder at kandidater i Samfundsfag kan se frem til 8.421 kr. mere i indkomst om året end kandidater i Statskundskab.

Se hele ranglisten her

Dog hvis man tager en ph.d. i Statskundskab, så kan man se frem til at springe hele 10 pladser på ranglisten og få over 737.000 kr. om året i gennemsnit.

Eller tjener Statskundskab mest?
Men før studerende på Samfundsfag bliver for glade, så giver Uddannelsesministeriets Uddannelseszoom et andet resultat.

I deres opgørelse, så kan kandidater i Statskundskab forvente en løn på 51.800 kr. om måned (621.600 kr. om året). Mens kandidater i Samfundsfag “kun” kan forvente en løn på 48.100 kr. om måned (577.200 kr. om året).

Nyuddannede kandidater kan således se frem til en startløn på henholdsvis 31.000 kr. for kandidater i Statskundskab og 29.400 kr. for kandidater i Samfundsfag.

Opgørelse om løn om måned
Dog skal man være opmærksom på at ledighed har betydning for ens lønudvikling.
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)