Eksamen

Fem gode råd til eksamen

Billede: http://www.srg.dk/Default.aspx?ID=2160
Fem gode råd til eksamen
Forelæsninger og øvelsestimerne er ved at være fortid. Og eksamen nærmer sig. Det er tid til at få overblik over stoffet og forberede dig til eksamen. Det kan virke uoverskueligt, derfor giver Skaberstaten dig her fem gode råd til eksamenslæsningen.
Af Christoffer Wisen
Mit navn er Christoffer Wisen, og jeg vil i denne artikel forsøge at give fem gode råd, som jeg så vidt muligt forsøger at følge, når jeg selv læser til eksamen.
1) Dan dig et overblik.
Et fag på 10 ECTS point eller flere kan have et uoverskueligt stort pensum, som er svært at finde hoved og hale i. Derfor er det en god idé, at danne sig et overblik. Del pensum ind i emner og gå så slavisk til værks. Tag et emne af gangen og skrive gode noter til. Det er en god idé at strukturere tiden, så der også er tid til pauser.
Før dette er det altid en god idé, at læse fagbeskrivelsen, den giver godt indblik i, hvad for nogle krav der er til dig og dine evner under eksamen.
2) Forbered dig på de formelle krav til eksamen.
Før du går op til eksamen er det en god idé at have sat sig ind i eksamensformen og de formelle krav. Hvilke ting forventes det, at du har gjort før eksamen? Har du husket at logge ind på eduroam så du kan aflevere din opgave? Har du installeret exam monitor? Skal du have forberedelse og hvor lang tid har du i så fald? Det er altid meget meget vigtigt at have styre på sådanne ting før en eksamen.
3) Følg en ordentlig døgnrytme.
Det er vigtigt at få nok søvn, mad og så lidt stress som muligt i en eksamensperiode. Meget skiftende døgnrytme kan give problemer med hukommelsen og overblikket, hvorfor det er en god idé at gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver aften og stå tidligt op. Selvom det ikke føles sådan, så er det ofte bedst at studere i løbet af dagen og man studere altid bedst, hvis maven har lidt at arbejde med.
4) Øv dig for ******.
”Nu har jeg læst pensum, så må jeg kunne gå op til eksamen og klare mig godt”. Det tænker mange, når man har læst pensum, men i virkeligheden er det nu, at det bliver vigtigt at holde skruen i vandet. Du skal øve dig. Øve dig og ja… Øve dig!
Når du øver dig formulere du stoffet og forstår det bedre, der er nemlig stor forskel på at læse og så kunne formulere dig. Så lav nogle flashcards med Platon, Burke og Habermas på og så øv dig i, at forklare, hvad de mener. Det hjælper.
5) Koble af
Så er det sidste dag før eksamen. Du er træt af at side og læse hele tiden og derfor skal du bruge den sidste dag på at slappe af. Koble hjernen fra og forberede dig mentalt til eksamen den næste dag. Dette kan virke som tidsspild, men det kan være en af nøglerne til en god præstation til eksamen.
Det var mine råd til jer. Har jeg glemt nogle? Kom med dine råd i kommentarfeltet. Held og lykke med eksamenerne.
På falderebet kan jeg kun anbefale, at man overveje at evaluere efter eksamen i forhold til, hvad der går godt. Vi har alle vores forskellige vaner og holdninger til, hvordan ting skal gøres, så det er altid godt at tilpasse.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune