Studieophold

Studieophold: Anders på Sciences Po i Paris

Mange studerende på Institut for Statskundskab vælger at tage noget af deres uddannelse på et udenlandsk universitet, såkaldt studieophold. Skaberstaten har talt med Anders Buhl Hansen, der har taget sidste semester i Frankrig på det anerkendte universitet Sciences Po:

Beskriv det universitet som du er på ophold ved:
– Jeg har dette semester læst på Sciences Po i Paris. Universitetet beskæftiger sig som navnet antyder med samfundsforhold, og tilbyder uddannelser i eksempelvis politisk kommunikation, sociologi og EU. 
Jeg læste mit semester på PSIA (Paris School of International Affairs) der er fakultetet for international politik med et fagudbud på flere hundrede fag pr. semester.
Hvorfor valgte du det universitet (og land)?
– Jeg valgte først og fremmest Sciences Po fordi det gav mulighed for at få nogle virkelig spændende fag inden for international politik. Det har været lækkert at bo her i Paris, og det har også været godt at opleve hvordan der undervises på andre universiteter, men det var ikke det der afgjorde at jeg søgte et semester her i Paris.¨
Hvornår startede dit ophold og hvornår slutter den?
– Det startede d. 22. januar 2015 og sluttede officielt d. 23. maj. Jeg afleverede dog min sidste eksamen allerede d. 8. maj. Det betyder at semestret inklusiv eksaminer er meget kort og intensivt da det kun strækker sig over 3,5 måned. 
Hvilke fag har du?
– Jeg havde fagene: African Politics in the Global Era, Geopolitics of Energy in Africa, Development and Humanitarian Action – From Theory to Practice og Pakistan at the Crossroads.
Oprindeligt havde jeg planlagt at tage fag om sikkerhedspolitik, diplomati, Nordafrika og Mellemøsten, men da udvekslingsstuderende vælger fag sidst, var fagene på de koncentrationer allerede optaget, og jeg blev derfor nødt til at finde andre fag. 
Det betyder dog ikke at jeg ikke har været glad for de fag jeg fik, men det var bestemt en streg i regningen.
Hvad er det bedste ved dine fag og opholdet i det hele taget?
– Det var fedt at få en masse viden på nogle meget afgrænsede områder og virkelig få lov at gå i dybden med eksempelvis Pakistan, landets historie, dets interne problemer og dets rolle i det regionale magtspil. 
Det var også godt at opleve en anden tilgang til undervisning end den der hersker på statskundskabsuddannelserne i Danmark, hvor undervisningen er meget teoretisk tung hvis man sammenligner med undervisningen på Sciences Po. 
Sidst men ikke mindst var det for det meste en god oplevelse, at klassekammeraterne kom fra hele verden. Kun i forhold til gruppearbejde gav det problemer, fordi studerende fra forskellige kulturer har forskellige forståelser af hvad det vil sige at overholde en aftale om eksempelvis at møde på det aftalte tidspunkt.
Vil du anbefale praktikstedet uddannelsesstedet til andre studerende, hvorfor?
– Hvis man er interesseret i EU eller international politik vil jeg klart anbefale Sciences Po da universitetet med sit fagudbud giver mulighed for en specialisering der ikke er mulig på SDU. Det er dog ikke længere muligt at søge herned via SDU da Sciences Po mig bekendt har opsagt samarbejdet. 
Har du selv været på studieophold? Eller kender andre, der har spændende oplevelser at fortælle om studieophold, så vil vi meget gerne skrive om det på Skaberstaten. Send en mail eller kontakt os via vores facebook-side. 
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)