Forskning

Asbjørn får over én mio. kr. til ny forskning

Professor Asbjørn Sonne Nørgaard ved Institut for Statskundskab, SDU, får 1,4 millioner til et nyt forskningsprojekt skriver sdu.dk

Går personlighed og politisk adfærd hånd i hånd?
Asbjørn Sonne Nørgaard, der er professor ved Institut for Statskundskab, får en bevilling på 1,4 millioner fra Det Frie Forskningsråd til at undersøge, hvor meget politikeres personlighed slår igennem på deres politiske adfærd. Dette vil han undersøge med indsigt fra psykologien.

I statskundskaben har man typisk hævdet, at politikere forfølger deres egne eller deres baglands interesser, og at de blot gør det, jobbet kræver. Man har ignoreret, at politikere er ganske forskellige – hvilket psykologien har blik for.

International forskning viser, at politikeres personlighed typisk er ret forskellig fra vælgernes. Men forskning, fra især Italien, peger på, at politikere på højre- og venstrefløjen har noget forskellige personligheder, og at de minder om deres vælgeres personligheder.

Spørgsmålet er, om det samme gælder i Danmark, og projektet vil desuden undersøge, om forskelle i personlighed slår igennem på politikeres medieorientering og muligheder for at opnå magtfulde poster.

LÆS MERE om forskning på Statskundskab ved SDU

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)