Arbejdsmarked DJØF Faglighed

Kritik: Djøf’ere skader samfundet

Kritik fra egne rækker: Rigsrevisionen har givet Rejsekortet en massiv kritik – og det er djøf’ernes skyld, mener statskundskaber fra Aarhus Universitet.
Rejsekortet er ikke særligt populært hos burgerne. De ville hellere have beholdt det gamle klippekort i stedet for dét ikke særlig brugervenlige digitale kort – der vil koste samfundet 5 mia. kr. eller hvad der svare til et nyt supersygehus…
Årsagen til rejsekort-fiaskoen ligger hos djøf’erne, det mener Lotte Hansen, der er uddannet statskundskaber og direktør for Hansen Agenda, et strategisk kommunikationsbureau.
Djøf’erne skulle bidrage til at gøre samfundet bedre, men desværre vælger mange at se bort fra det, når de får et job, hvor det alene handler om at kæmpe for sin organisations egeninteresser:
– Nogle gange har djøf’eren glemt, at hun valgte at læse et samfundsvidenskabeligt studium, fordi hun gerne ville gøre samfundet bedre.

Skriver Lotte Hansen i hendes debatindlæg: Rejsekortet er djøftænkning på katastrofekurs
Mange eksperter mener, at et projekt, som Rejsekortet der blev 6 år forsinket, skulle være stoppe i tide, fordi der findes bedre og billige løsninger. 
Men fordi djøf’erne, der sidder med den afgørende viden og indflydelse, kun har øje for egen job og løn, så lod man fiaskoen fortsætte:
– Djøf’eren vil bevare den arbejdsplads, der betaler vedkommendes løn. Derudover er djøf’eren optaget af at gavne den interesse, som vedkommendes arbejdsplads har på sit logo. 

Desværre er djøf’erne i dag blevet så dygtige til deres job, at de fleste former for fritænkning i retning af at få et bedre samfund foregår i lukkede ’nu er vi innovative’-rum.

Djøf’erens gode evner til at håndtere store mængder kompleksitet bliver ikke brugt på, at løse samfundets udfordringer, men i stedet for at dække over jagten på ens organisations interesser. Hvilket gør det umuligt for resten af samfundet med medier og politikere at opdage, når kursen er skæv. 
– Et stærkt djøfvåben er evnen til at håndtere store mængder kompleksitet. Men samfundet har også brug for folk, der kan få løst fremtidens udfordringer på en enkel måde. 

DJØF-formand imod kritik
Ikke overraskende mener fagforeningsbossen for DJØF; Lisa Herold Ferbing, at kritikken er forfejlet.

– Det er bekvemt at skælde ud på djøferne – og vi tåler også gerne en del, men det må også være på sin plads at erindre om, at verden ikke er helt så simpel, at alt kan reduceres til, at det er djøfernes skyld. 

Skriver hun i et modsvar til Lotte Hansens kritik: Djøf-bashing skaber vrangbilleder i debatten.
Problemerne med Rejsekortet er ikke djøf’ernes skyld, men derimod forskellige trafikselskaber, hvis interesser var forskellige og dårlige de politiske beslutninger.

– Vi bør afholde os fra at stemple hele faggrupper som magtfokuserede og uden forståelse for samfundets reelle udfordringer og befolkningens generelle trivsel. Djøf-bashing i form af sort-hvide verdensbilleder og tilskrivning af slette karaktertræk til en hel faggruppe er måske sjove at formidle og lette at forstå, men de øger ikke nogens forståelse af det samfund, vi alle lever i og må finde fælles løsninger for.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)