Hjælp Nye studerende Studiestart

Guide: 9 steder du skal kende på SDU

Klik på kort for at se det i stort format
Syddansk Universitet på Campusvej i Odense er én gigantisk bygning, hvor over 21.000 studerende er samlet! Det kræver derfor noget tid før man rigtig har styr på, hvor tingene ligger på SDU.
Men her er en lynguide over de 9 vigtigste ting på SDU du skal have tjek på:

1) Agora, Institut for Statskundskab
Det vigtigste sted du skal kende på hele SDU er selvfølgelig vores eget institut. Det er her du finder dine undervisere og her er der også plads til du kan sidde og læse eller lave gruppearbejde. Agora er navnet på vores instituttorv. Er du på cykel eller i bil ligger instituttet ved Indgang S, hvor der er mange parkeringspladser.

2) Studiekontakten 
Tæt på Agora ligger Studiekontakten, som også er meget vigtig, fordi det er her du kan få hjælp og vejledning angående det meste ved dit studie. Det er bl.a. hos Studiekontakten du finder de faglige vejledere, der kan hjælpe, guide og vejlede dig, hvis du har spørgsmål til dit studium; f.eks. fag, eksamensforhold, praktik eller udlandsophold.

TJEK: Faglig vejleder

3) Studenterboghandlen
Studenterboghandlen ligger ved SDUs hovedindgang og Campustorv. I boghandlen kan du finde alle de bøger du har brug for på dit studie. Man kan altid undersøge om man kan finde sine studiebøger billigere andre steder, f.eks. på nettet, men i næsten alle fag skal man have kompendier, som er samlinger af relevante tekster, som ens underviser har samlet. Disse kompendier kan ikke købes andre steder.

TJEK: Studenterboghandlen

4) Studenterservice
Hos Studenterservice har SDU samlet alle hjælpeorganer ét sted, som ikke er studiespecifikke. Det betyder at du her kan få hjælp angående SU, studiekort, trådløst netværk (Eduroam), forberedelse til digital eksamen, vejvisning på campus og meget mere.

Er du ordblind eller har et andet handicap, så er det også her du søger Specialpædagogisk Støtte (SPS). Du kan også få studie- og karrierevejledning.

Du kan også få hjælp angående hvordan du printer på SDU; f.eks. opgaver eller forskningsartikler. Overalt på SDU og i studenterhuset er der store printere man gratis kan bruge via sit studiekort. Hvert semester har man 250 print på sit studiekort som man frit kan bruge, men hvis man har brug for flere print, så kan man også købe ekstra print via nettet. Læs mere om print her

5) Universitetsbibliotek
Livet som studerende handler om at tilegne sig ny viden og derfor bliver universitetsbiblioteket guld for dig. For selvom du måske vælger at købe mange af dine studiebøger i studenterboghandlen, så vil du også få brug for at låne bøger eller få adgang til relevante tidsskifter.

Dit studiekort er dit lånerkort til at låne bøger og din studiemail giver dig adgang til at søge i bibliotekets enorme katalog, hvor du kan finde alle artikler, tidsskifter, bøger og e-bøger. Via biblioteket har du også adgang til alle danske aviser via databasen Infomedia.

Desuden har universitet over 1.000 studiepladser – hvor du kan sidde alene og i grupper for at arbejde og læse.

TJEK: Statskundskabs biblioteksside, hvor du finder udvalgte tidsskifter og opslagsværker.

TJEK: SDU Bibliotek 

6) Starbucks
Som det eneste universitet i Danmark har SDU sin egen Starbucks, som er en café, hvor man kan få bl.a. kvalitetskaffe.

LÆS OGSÅ: Din kaffeguide på SDU 

7-8) Kantinerne

Der er to kantiner på SDU, hvor den ene hedder “Kantine 4”, som ligger midt på den store gang Gydehutten, mens den anden ligger i modsatte ende af hovedindgangen og hedder “Kantine 2” – årsagen til de mærkelige navne er, at der i gamle dage var flere små kantiner på campusvej.

I kantinerne er der et stort udvalg af mad, frugt, kaffe, kage osv.. Hver dag er der en dagens ret.

TJEK: Åbningstider for kantinerne

9) Nedenunder
SDU har vel nok Danmarks største studenterbar, som hedder Nedenunder, fordi den ligger nedenunder i kælderen ved Indgang C. tæt ved det andet busstop på campusvej.

Nedenunder er fyldt hver fredag med over hundrede studerende, der fejre weekenden med øl, sodavand eller andet sammen med deres medstuderende. Der bliver afholdt mange forskellige tyder arrangementer, bl.a. koncerter.

TJEK: Nedenunder på Facebook

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)