Langt flere fag er nu tilgængelige som valgfag på 6. Semester for statskundskabsstuderende.
Tidligere skulle studienævet godkende to fagbeskrivelser til hvert af de fag, der var godkendt som valgfag på bacheloren: én med krav til de kandidatstuderende og én med lavere krav til studerende på bacheloruddannelsen i statskundskab. Det betyder, at der er udsigt til flere valgfag, men kravene til den studerende bliver ens, om man er kandidat- eller bachelorstuderende.
De studerendes repræsentant i studienævnet Christian Gundtoft siger:
”Det var et administrativ ønske, og jeg synes også, det har fordele for de studerende. Og så er det faktisk også en opfyldelse af et af mine valgløfter”
Også studieleder Christian Elmelund ser flere fordele end ulemper i den nye ordning.
”De studerende får nu i højre grad mulighed for at vælge fag, der faktisk interesserer dem”
Sammenspillet med bachelorprojektet
De studerende skal kunne vælge valgfag mere frit, hvilket forbedrer sammenspillet mellem faget og projektet ifølge Christian Elmelund:
”Der er flere faglige retninger at vælge i mellem, og derfor er der lidt for enhver. Det skaber en større faglig sammenhæng mellem valgfag og projekt”
Kun få, af de fag der bliver udbudt, er forbeholdt kandidatstuderende. Disse fag tæller metode-fag og valgfag med seminaropgave som eksamensform, og vil altså ikke blive udbudt til bachelorstuderende.
Følgende er listen over valgfag der bliver udbudt for 6. semster studerende Welfare-sektionen Aging, Generations and Social Policy Policy Evaluation – MSc Udbudt af Komparativ Politik-sektionen Kommunalpolitik Politisk teologi og politisk religion Voters, Parties and Government Udbudt af Offentlig Forvaltning-sektionen Resultatbaseret ledelse: Styring, motivation eller læring Strategisk ledelse Samspillet mellem embedsmænd og politikere Udbudt af International Politik-sektionen Understanding contemporary conflicts Følgende tre fag kan I foråret vælges af 4. semester-studerende på samfundsfag: |
De højere krav, som stilles til de bachelorstuderende, bekymrer hverken Christian Gundtoft eller Christian Elmelund:
“Der vil ikke være den store forskel” udtaler Elmelund.
“Kravene vil være de samme, som dem de bliver stillet over for det efterfølgende semester” forklarer Christian Gundtoft men en henvisning til starten af kandidatstudiet på 7. semester.
Ingen ændringer for samfundsfagsstuderende
Ordningen for samfundsfagsstuderende vil være den samme som hidtil – hvor nogle fag med færre krav udbydes. Christian Elmelund forklarer:
“Samfundsfagsstuderende har valgfag på 4.semester, og det ville derfor være urimeligt at stille de samme krav, som vi gør til kadidaterne”
Der vil være 3 forskellige fag at vælge imellem, som laves i en bachelorversion. Disse valgfag er inden for emner: Velfærd, Komparativ Politik og International Politik.
Kollektive vejledningsgrupper
Fremover vil vejledningen til bachelorprojektet foregå både i grupper og individuelt. Christian Elmelund forklarer:
“De studerende skal være i vejledningsgrupper af ca. 15, hvor man hjælper og gennemlæser hinandens opgaver. Målet er at give folk en bred mulighed for at vælge et fag, som kan lægge op til bacheloropgaven, men alle inden for samme fagområde får samme vejleder.”
Valg af fag sker umiddelbart efter efterårsferien (uge 42),
og der bliver indkaldt til de første møder i staten af december. Bachelorprojektet skal afleveres omkring 1. juni.
Mark Venborg Eriksen
Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)
- Statskundskab får egen alumnedag - 2. februar 2017
- Politikugen sætter fokus på flygtningekrisen - 25. januar 2017
- Uddannelsesudvalg skal oprettes - 23. januar 2017