Nyt

Sio around democracy – et alternativ til demokrati?

1044160_469416729816831_1455287135_nVed årets anden Sio-Around torsdagsbar den 19. november, inviterer Samfundsblik til debat omkring demokratiet. I den anledning har de inviteret tre gæster til at sætte nogle andre perspektiver på vores opfattelse af demokratiet,  hvor de bl.a. skal diskutere hvorvidt demokrati er meningsfuldt eller om det skal afskaffes til fordel for et nyt system.

Samfundsblik udfordrer med deres arrangement vores opfattelse, holdning og syn på demokratiet. For det er ikke ofte, at der stilles spørgsmålstegn ved demokratiet. Faktisk ser de fleste af os intet mindre end idealet af en styreform i demokratiet. Men måske er det alligevel godt, at vores syn på demokratiet bliver belyst fra lidt andre perspektiver end normalt. Findes der for eksempel alternative måder, hvorpå samfundet bedst kan styres? Det forventer vi at blive klogere på til arrangementet.

Skaberstaten har spurgt formanden for Samfundsblik, Niclas Nordsted ind til ideen bag arrangementet, som har forklaret at ideen kom efter, at han og næstformanden sidste sommer hørte et radioprogram på Radio24syv, om noget der hed Antidemokratisk Festival, der gennem satire satte demokratiet på spidsen. I den forbindelse sagde Niclas Nordsted:

”På statskundskab har vi fag som komparativ på tredje semester og IP på fjerde, men opfattelsen af om demokrati i virkeligheden er den bedste styreform berøres blot overfladisk og sporadisk. På gymnasiet og i folkeskolen er det en sjældenhed hvis demokratiet nogensinde bliver udfordret.

Derfor har Samfundsblik nu taget initiativ til at bryde tabuet, og inviteret tre gæster fra Antidemokratisk Festival til at være med i den begivenhed de kalder ‘Sio Around Democracy’.

(..) Når vi tager debatten op, så er det med et ønske om at åbne folks øjne for alternativer, og udfordre dem på deres normer. Vi er godt klar over, at vi ikke står med den hellige gral (for så var den nok implementeret et eller andet sted), men det at sætte perspektiv på sagerne har altid været en dyd i Samfundsblik – også selvom det måske er lidt kontroversielt. Det, vi ønsker allermest med arrangementet, er en debat. Vi skal finde ud af, hvor demokratiet er svagt, og hvorfor de alternative styreformer vi vil præsentere, ikke kan fungere i praksis, eller i hvert fald hvorfor de ikke gør det. ”

Samfundsblik tager altid fat om nogle gode problemstillinger, hvoraf dette ikke er en undtagelse. De har hidtil også vist at have en stor betydning for fakultetets udvidelse af studerendes faglige horisont.

Link til begivenheden på Facebook

The following two tabs change content below.