Nyt

Karrieredagen viste fremtidens muligheder

Billede 09-09-15 15.46.46

Instituttet afholdte onsdag kandidat-, speciale- og karriereoplæg på Agora.
Klokken 15:30 stod fem tidligere studerende fra instituttet klar til at fortælle om deres respektive job og karriereveje efter endt uddannelse.

Det helt generelle fokus ved arrangementet var, hvordan man som nyuddannet kunne komme ind på arbejdsmarkedet, og hvilke forberedelser, man kunne gøre sig.

Én af oplægsholderne var Rasmus Scheelke, der til daglig arbejder i Kommunernes Landsforening.
“Når jeg ser tilbage på mit uddannelsesforløb, er det tydeligt at det ikke har været med et bestemt endemål,” forklarer Rasmus Scheelke, mens han viser en præsentation over, hvordan han startede på handelsskole, til at studerede,  til at arbejde i Europa-Parlamentet og til sidst at ende i Kommunernes Landsforening.

SDU og undervisernærheden
Oplægsholderne blev i forvejen bedt om at fortælle, hvad uddannelsen fra SDU havde givet dem.

“Man læser rigtig meget på studiet i forhold til de andre steder. Jeg kan begribe meget stof på relativt kort tid og så videregive det i kort form – det kunne være en rapport, som ens leder beder om” fortæller Julie Grunnet, som også var på visit i Politikugen i år.

Emil Thylin, som arbejder i Rigsrevisionen, tilføjer, at det tætte forhold, man som studerende kan have til underviserne, også er en klar fordel ved Statskundskab på SDU.

Karakter og studiejobs

De fem oplægsholdere lagde ikke skjul på, at karakter har en betydelig relevans for jobmulighederne.

“Jeg har selv siddet med ansøgninger, og vi kigger selvfølgelig på dine karakterer, men det er også vigtigt at sige, at det, man laver udover studiet, også har stor betydning” fortæller Troels Winther, som er nyansat i Forsvarsministeriet efter at have været i forskellige afdelinger af både SKAT og Skatteministeriet.

“Hvis arbejdsgiveren får valget mellem en der har et snit på 10 uden studiejobs og en med et snit på 7 med, så går man med den sidste” uddyber han.

På trods af et lunkent fremmøde havde de studerende, der var mødt op, mange uddybende spørgsmål.

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune