Nyt

Du tør ikke sige din mening

Baby_Turtle

Af Mark Venborg Eriksen

Eksamen er ovre. Et nyt semester står klar. Det betyder også en ny sæson for Skaberstaten. Med et par slidte flosker kan man sige, at vi er et medie i rivende udvikling, der hele tiden forsøger at forbedre sig.

Planen er, at udvide vores menings- og debat-afdeling. Du skal have mulighed for at ytre dine holdninger og dele dem med andre på instituttet.

Langt størstedelen, der læser statskundskab eller samfundsfag, har på et eller andet tidspunkt tænkt på at skrive en klumme, en kronik eller et debatindlæg med planer om at sende den til et af de store dagblade. Nogen har måske gjort alvor ud af det. Måske har nogen fået afslag ved skranken, mens andre havde mere held.

Fælles for os alle er frygten for at blive hængt ud, træde forkert eller endnu værre blive ignoreret. Med fare for at lide en eller flere af netop nævnte skæbner kommer her mit postulat: du er for konfliktsky. Du er den type person, der aldrig afviger fra dine holdninger – det ville jo være pinligt. Og i forsøget på netop det, skriver du aldrig dine meninger ned. Du kan måske til nøds, hvis emnet virkelig går dig på, formulere dig skarpt i lag med ligesindede. Sådan er vi flest på vores uddannelser.

Akkurat derfor får du og dine medstuderende nu muligheden for at skrive indlæg til Skaberstaten. Medmindre dit indlæg er racistisk eller vulgært, bliver det med sikkerhed lagt op og delt på vores Facebook-side.

Utilfredsheden
Jeg vil nu i gendrivelsens navn skyde alle argumenter for ikke at skrive ned.

  1. ”Jeg er ikke utilfreds med noget”

Åh, jo. Du tror bare der er en bagatelgrænse. En klumme behøver ikke nødvendigvis handle om snyd, uret og krig. Den kan uden problemer handle om mindre irritationer eller konflikter – som f.eks. rygere ved indgangen til instituttet eller manglen på rolige studiepladser omkring Agora.

  1. ”Hvad nu hvis en kommende arbejdsgiver, der læser mit indlæg ser bort fra mig på den baggrund”

Hvis du tænker sådan, er jeg næsten beæret. Så mange læsere og søgninger har Skaberstaten ikke. Det er selvfølgelig muligt at google sig til det, men det kan man også med festbilleder fra gymnasiet.

  1. ”Jeg har ikke tid”

Det er vigtigt at understrege, at det er en investering. Ordet lyder måske overdrevent, men det er ikke desto mindre det, det er – en investering. Gentagende gange udmærkede de tidligere studerende fra statskundskab, der holdte oplæg på karrieredagen, at det er vigtigt at skrive. Der er mulighed for at forbedre sproget, gøre det mere præcist og få flere øjne på. Pointen er klar. Det er et spørgsmål om prioritering.

Debatkulturen
Vores fornemste opgave er at levere nyheder og interessant læsestof til dig, der er på Institut for Statskundskab. Formålet med dette nye skærpede tiltag på debat-afdelingen er således at belyse problemerne og forbedre vores institut.

Debatindlæg får os til at tale sammen. Derfor håber vi på jeres indlæg, og at jeg ikke bare råber ind i en mur.

Redaktionen tog onsdag en beslutning om aktivt at forbedre vores debatside. Planen er selv at skrive, men vi har brug for din hjælp!

Vi, redaktionen på Skaberstaten, glæder os til at læse alle jeres indlæg.

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune