Nyt

Studienævnsrepræsentant: Vi bør have flere undervisningstimer

Class_in_IBS_(Vilnius_University)

Studienævnsrepræsentant Kasper Horsted Hansen siger, at studerende på samfundsfag og statskundskab bør have flere undervisningstimer. Udmeldingen kommer på baggrund af en undersøgelse lavet af DJØF, som viser, at over halvdelen af de studerende på samfundsfaglige uddannelser i Danmark har 10 eller færre undervisningstimer om ugen.

“Det optimale ville være at have 15-16 timer i ugen”, fortæller Kasper Hosted Hansen, som sidder i Studienævnet, og uddyber:

“Jeg synes, at antallet af øvelsestimer er passende, men der kunne godt være flere timer med underviserne, når det nu er ham eller hende, man skal til eksamen ved. Jeg mener dog ikke, der skal ikke være nogen minimumsgrænse, da det vil give problemer med nogle fag, såsom valgfri opgave”.

Fagligheden står for skud
Diskussionen og udtalelserne kommer på baggrund af DJØF-undersøgelsen, hvor formanden for fagforeningens studenterafsnit, Tue Anders Johansson, og også formanden for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, ser problemer.

“Det er dybt beklageligt. Vi sender folk på universitetet for, at de skal lære. Selv om de studerende selv har et ansvar for den læring, så kan vi ikke alene løfte den opgave gennem gruppearbejde og lektielæsning. Ellers kunne man i virkeligheden bare lave pensumlister, og så kunne folk uddanne sig selv i, hvad de nu lige ville. Nej, der er brug for flere undervisningstimer”, siger Tue Anders Johansson til Information.

»De studerende vil få endnu ringere fagligt udbytte af deres uddannelse, og der bliver større arbejdspres på de ansatte, som i forvejen arbejder 47 timer om ugen i snit. Hvis man ikke ændrer økonomisk kurs, kommer det til at koste samfundet rigtig dyrt. Det vil resultere i, at de, der kommer ud, er ringere stillet med mindre viden. Vi har brug for det stik modsatte,« siger Camilla Gregersen til Information og peger på, at der ikke er råd til at spare mere på den front.

Udtalelserne kommer også på baggrund af de besparelser, der lige nu finder sted på danske universiteter. Senest har Københavns Universitet haft en fyringsrunde, men SDU går heller ikke fri:

Magasinet RUST skriver om  31 fyringer på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet i oktober 

Problem eller ej
Kasper Horsted Hansen vil dog ikke endnu råbe vagt i gevær.

“Jeg synes ikke, det er et problem, at vi på vores studier har få timer”, afslutter Kasper Horsted Hansen.

Skaberstaten har arbejdet på at få en udtalelse fra instituttet, men de ledende medarbejdere er, som deres autosvar beskriver det, “out of office”.

Du kan læse om DJØF-undersøgelsen skrevet i Information her:

Djøf advarer: Tag ikke flere timer fra de studerende

Med regeringens aktuelle besparelser på uddannelsesområdet, risikerer universiteterne at skulle skære i antallet af de studerendes undervisningstimer. Men det er “meget problematisk”, advarer formanden for Djøf Studerende, Tue Anders Johansson. En ny undersøgelse foretaget af Djøf viser nemlig, at halvdelen af de studerende inden for de samfundsvidenskabelige fag på de danske universiteter kun bruger 10 eller færre timer om ugen på undervisning, hvis man fraregner de specialestuderende.

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune