Nyt

Revyforeningen savner opbakning

10985474_842636155810158_8986324661755671717_n

I slutningen af 2014 fik vi vores helt egen revyforening på Statskundskab. Men over et år senere er der stadig ingen satiriske optrædender fra foreningens medlemmer. Grundlæggerne af foreningen, Amir Hassan og Kenneth Skovly Larsen, savner opbakning, men bebrejder også sig selv.

Læs: Statskundskab skal have egen revy

“Det største problem har været at få flere folk til at støtte op. Selvom vi har holdt skrivedage med kaffe og kage, har opbakningen manglet, når vi fulgte op på det”, fortæller Amir Hassan, og Kenneth Skovly Larsen tilføjer:

“I starten var der opbakning. Der kom 40 mennesker til vores første møde i det lille lokale, vi havde booket. Folk kunne skrive på nogle lister med, hvad de kunne, og hvad de havde lyst til at lave i revyen. Men siden da er opbakningen dalet”.

Revyforeningens start var ret flyvende. Med mange interesserede lykkedes det foreningen at lave en video med navnet “50 shades of Instituttet”. Videoen blev dog aldrig udgivet:

“Vi kunne ikke vise den, fordi de medvirkende var bange for at gøre sig selv til grin. Det kunne gå ud over deres fremtidigie karriere. Men det var jo kun for sjov”, siger Kenneth Skovly.

Sparringspartner eller ej
Paraplyforeningen SIO skaber som bekendt et forum, hvor foreninger, faglige vejledere og andre interessenter mødes for at forbedre tilværelsen på uddannelserne. Revyforeningen blev medlem af SIO på den første generalforsamling efter grundlægningen.

“Vi spurgte i starten til, hvordan man får forening til vokse. Og vi fik råd om at holde skrivedage og formulere nogle klare linjer. Det centrale problem faktisk, at selvom vi ønskede det, så havde vi svært ved at drage stor nytte at sparringen, fordi der er en så væsentlig forskel på, hvad vi skal præsentere. Nu har jeg svært ved at se, hvad sparring med andre foreninger kan hjælpe os med”, siger Amir Hassan.

SIO-formanden, Anne Bendixen, anerkender, at det er svært, at starte en ny forening. Hun mener dog samtidigt, at der er et marked for en revy på instituttet.

“Det kræver meget, at starte en ny forening. Der er mange strukturelle ting, der skal på plads. Men revyforeningen søger jo en helt bestemt slags personlighed, kan man sige. Mange af vores foreninger er faglige, men revyforeningen tiltrækker en anden slags studerende. Jeg synes også, vi har set, at mange bakker op. De har måske bare haft lidt problemer med at følge op på deres workshops”, siger Anne Bendixen.

“Det kan svært at bakke op om noget, hvor der ikke er nogen klare linjer. Så jeg kan godt se, at andre kan have svært ved at tage arbejdet seriøst”, anerkender Amir Hassan.

Er statskundskabere sjove nok til, at vi kan have en revy?

“De er mega sjove, men også lidt generte. Men jeg vil sige, at det kunne være fedt, hvis folk selv bød ind med noget, der er sjovt. Vi savner lidt, at folk selv tager mere initiativ”, svarer Amir Hassan og understreger:

“Vi ikke ønsker at placere en decideret skyld på de øvrige studerende. Vi bærer langt største delen af ansvaret, netop fordi vi startede idéen”.

Nyt under solen
Revyforeningen har dog ingen planer, om at lægge sig på ryggen og død. Vi kan for fremtiden forvente foreningens medlemmer slå sine satiriske folder i film-klip disciplinen. Men vi skal ikke forvente en revy lige foreløbig:

“Jeg må indrømme, at jeg lidt har opgivet arbejdet til revyforeningen. Jeg føler den ikke rigtigt mere. Vi vil i stedet lave små sjove klip – det er ikke noget medlemmerne skal lægge så meget arbejde i. Forstå mig ret, det kunne være fedt, hvis det endte i en revy, men det ser ikke sådan ud lige nu”, afslutter Amir Hassan, mens Kenneth Skovly kompenserer;
“Der vil være mindre, men mere koncentrerede arbejde med klip i forhold til et show”.

Har du lyst til at deltage i revyforeningens arbejde kan du skrive til foreningens Facebook-side

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune