Nyt

Hvad kan SiO?

11149134_10206469073111066_1407035370_n
Fra venstre: Anne Bendix, Narmer Fogh, Nanna Stenner

“Statskundskabsstuderende i Odense” er, hvad SiO står for. Men hvad den selvudnævnte paraplyorganisation egentlig laver, er det ikke alle Odenses statskundskabsstuderende, der ved.

Tirsdag d. 5 april holder SiO deres årlige generalforsamling, hvor bestyrelsen – bestående af formand, næstformand og kasserer – for det kommende foreningsår skal udvælges.
SiO er en omsluttende forening for alle studerende på statskundskab, og derfor lægger foreningens formand også vægt på, at generalforsamlingen er for alle medlemmer.

”Jeg glæder mig til generalforsamlingen. Det er ligesom der, man virkelig mærker foreningsånden,” fortæller den nuværende SiO formand, Anne Bendixen.

Studiestarten i september er lige så vigtig for SiO, som den er for de andre foreninger på instituttet. Formandsskabet forsøger nemlig at få så mange af de nye studerende som muligt til at blive SiO-medlemmer og betale de 150 kr., som medlemsskabet koster.

Regnskabet for det seneste år er således også en del af generalforsamlingen:

”Der er mange, som er i tvivl om, hvad SiO egentlig gør. Generalforsamlingen giver mulighed for, at vores formål bliver mere synligt. Man får blandt andet indblik i, hvad medlemspengene går til. Det er vigtigt med synlighed om økonomien,” siger Anne Bendixen.

Det forkromede formål

SiO’s egen beskrivelse af dens formål er:

”Vi er paraplyorganisationen på Institut for Statskundskab. Vi sikrer finansiel støtte til foreningerne og sørger for, at de kender til hinanden og dig. Som medlem af SiO hjælper du samtlige studenterforeninger på Institut for Statskundskab”

I et indlæg på Skaberstaten skrev Anne Bendixen sidste år:

 At være medlem
I SiO mødes foreningernes formænd og næsteformænd med studienævnet, instituttet og ikke mindst årgangsrepræsentanterne for de enkelte årgange ca. en gang om måneden. Dermed er der her mulighed for at diskutere alt fra sociale arrangementer til det faglige indhold på studiet.

Udover at snakke sammen og skabe sammenhæng på tværs af årgange, interesser og fag er SiO foreningernes mulighed for finansiel støtte, for det er ingen hemmelighed at arrangementer med de førende forskere, kendte politikere og gratis kaffe bare er federe!

- De koster selvfølgelig lidt at lave, og derfor fungerer SiO som en stor fællespulje, som de enkelte foreninger kan søge penge fra.

Og det er her, SiO-medlemmerne kommer ind i billedet. Udover at være støttet af instituttet får SiO (og dermed alle foreningerne) nemlig sine penge fra alle sine medlemmer, der hver har betalt 150 kr. som engangsbeløb.

Dermed har hvert medlem givet sig selv og sine medstuderende muligheden for at komme til alt lige fra torsdagsbarer og studieture til forsker-konferencer og politiker-debatter.

Udover god karma får SiO-medlemmer en gratis øl til FUS-festerne, hvilket hurtigt kan løbe op. Det er selvfølgelig helt uforpligtende at blive medlem, og vi håber at så mange har lyst til at tilslutte sig skaren af opbakkende og støttende medlemmer.

Aktiv som årgangsrepræsentant

Er det ikke nok at være medlem, kan man også blive årgangsrepræsentant. Det kan sammenlignes lidt med at være elevrådsrepræsentant i gymnasiet, hvor man sammen med de andre årsgangsrepræsentanter har fingeren på pulsen på ens årgang - både fagligt og socialt.

Man er the go-to person for ens medstuderende, hvis de har noget, de gerne vil formidle videre til instituttet, studienævnet eller foreningerne. Derudover er man ligeledes den, der giver informationer den anden vej.

Der er to årgangsrepræsentanter pr. årgang, som begge sidder for et år af gangen. De findes ved at SiOs bestyrelse kigger forbi til en forelæsning, hvor alle kan melde sig, hvorefter man stemmer om det. Meget demokratisk.

Stil op, når SiO bestyrelsen kommer forbi til en forelæsning (de skal nok melde det inden).

Aktiv i en forening

Derudover kan man blive aktiv i SiO ved at være aktiv i en af foreningerne. Selvom man ikke sidder med til de månedlige møder, er de enkelte foreningsmedlemmer en direkte del af SiO bl.a. via torsdagsbaren, SiO Around, eller den faglige dag, AGORA, som begge arrangeres i samarbejde mellem foreningerne. Derfor skal man også være medlem af SiO for at blive medlem af en forening. ”

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune