Nyt

SiO-formand: Støt op om foreningslivet!

2016-04-05 13.51.06
Narmer Fogh i midten med resten af SiO formandskabet, Anders Madsen (tv.) og Emil Back

Af SiO-formand Narmer Fogh

Skaberstatens redaktør har været så venlig at give mig lidt spalteplads til et lille opråb, omhandlende de store udfordringer vores mange studenterforeninger står overfor, og hvordan disse udfordringer kan løses.

Som nyvalgt SiO-formand ærgrer det mig grænseløst, at studenterforeningerne på instituttet det seneste år har kæmpet med faldende deltagertal ved de afholdt foreningsarrangementer. Jeg tror, jeg taler på vegne af alle frivillige i studenterforeningerne på institut for statskundskab, når jeg siger, at der er meget få ting, der er mere nedslående end at se, at der er meget lille opbakning til et arrangement, man har lagt en masse tid og kræfter i at arrangere. I forlængelse af dette vil jeg på det kraftigste opfordre de allerede foreningsaktive studerende til at støtte op om alle foreningers arrangementer, og ikke kun de arrangementer man selv har været med til at arrangere.

Studenterforeningerne på instituttet fungerer som bindeleddet mellem det faglige og det sociale. Men ikke mindst som bindeleddet mellem underviserne og os – de studerende. Derfor tøver jeg ikke med at slå fast, at studenterforeningerne på mange måder skaber forudsætningerne for et godt studiemiljø. Derfor er det vigtigt, at vi som studerende på statskundskab og samfundsfag løfter i samlet flok, forstået på den måde at vi alle må yde en indsats for, at vores studier også i fremtiden er garant for et godt studiemiljø og en kort vej til vores undervisere.

Og så spørger I måske; jamen, hvordan kan vi yde en indsats og bidrage til foreningslivet? Mit meget konkrete svar på dette er, at I alle kan deltage i nogle flere foreningsarrangementer, for på den måde at sikre at de frivillige i foreningerne også i fremtiden har lyst til at arbejde for et godt og sundt studiemiljø ved at arrangere fester, politiker-eksamener, konferencer, studieture og ‘SiO-around’ cafeer.

Og hvad får du så ud af at deltage ved foreningsarrangementerne? En ting, jeg selv vil fremhæve som svar på dette spørgsmål, er, at deltagelse ved foreningsarrangementerne giver mulighed for at møde andre studerende på tværs af årgangene. På den måde kan du udvide dit netværk og få nye bekendtskaber, der rækker ud over din egen årgang. Ved de fleste foreningsarrangementer har du desuden mulighed for at møde de, der normalt holder dig i ørerne og tester din teoretiske og metodiske kunnen. Instruktorerne og dine undervisere deltager nemlig ofte ved foreningsarrangementerne, og her har du mulighed for at konversere med dem i mere afslappende omgivelser.

I SiO’s bestyrelse har vi en klar målsætning om at gøre SiO og resten af foreningerne mere synlige, sådan at vi på ny kan sikre flere deltagere ved alle foreningsarrangementer. Denne målsætning deler vi med rustursforeningen, som helt konkret har et ønske om, at alle foreningerne på instituttet skal inddrages mere i introdagene, end det tidligere har været tilfældet. Med denne nye og friske ide håber vi frivillige i foreningslivet, at den nye årgangs studerende i stor stil vil engagere sig i studenterforeningerne og støtte op om foreningslivet gennem deltagelse.

Semestret lakker mod enden, men der er dog stadig en del foreningsarrangementer at deltage i. Eksempelvis kan du på torsdag tage forskud på weekenden ved SISLO’s SiO-around. På fredag kan du skyde weekenden i gang med samfundsbliks spændende studietur til Christiansborg, hvor du blandt andet kan møde folketingets formand og tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard. Studieturen ender hos vores fagfæller på KU. Samfundsblik har nemlig købt billetter til Statskundskabsrevyen, og det er stadig muligt at erhverve sig en af disse.
Vi skal heller ikke langt ind i næste uge, før Agora-udvalget åbner dørene for dette års Agora-konference. Emnet er Security vs. Freedom. Efter konferencen afholder vores allesammens festudvalg, FUS, Agora-Afterparty. Dette dobbeltarrangement løber af stablen onsdag d. 4. maj. Der er sørget for undervisningsfri hele dagen, og du har god tid til at komme dig ovenpå festens strabadser, i næste uge har vi nemlig forlænget weekend.
I slutningen af maj afholder IntRpol foreningsårets sidste SiO-around cafe. Med andre ord er der arrangementer for en hver smag. Foreningerne garanterer underholdning for alle pengene, og du får samtidig muligheden for at hygge dig lidt, inden eksaminerne er over os. Så tag dine studiekammerater i hånden, og deltag ved foreningsårets sidste arrangementer.

Foreningslivet har brug for dig!

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune