Dansk politik Nyt

Sikkerhed eller Frihed, Hvad vælger du?

Årets AGORA arrangement
Årets AGORA arrangement

AGORA 2016 giver igen i år de studerende mulighed for at deltage i en af tidens varmeste debatter og problematikker i internationale dilemmaer.

Det internationale samfund presses i dag af massive flygtninge strømme og terrortrusler. Terrordilemmaet præger os, skal vi give afkald på frihed, frem for sikkerhed? Hvor langt vil vi gå? En debat, der er højst relevant og fylder meget i det politiske, ikke mindst internationalt, mellemstatsligt men også nationalt. Men hvad betyder det for det demokratiske samfund, for ytringsfriheden og ikke mindst fremtidige arbejdspladser? Hvad kan erhvervslivet stille op? Hvordan vil politikerne løse problemet? Og Hvordan opfatter det internationale samfund, det ellers frie Danmark, når der vælges sikkerhed frem for frihed?

AGORA præsenterer onsdag d. 4 maj Martin Lidegaard tidligere udenrigsminister fra Radikale Venstre, Henrik Dahl fra Liberal alliance og Andreas Kamm, General Sekretær for Dansk Flygtningehjælp, der vil komme med deres input til sikkerhed eller frihed og Danmarks placering i det internationale samfund. Derudover gæster kulturredaktør for Morgenavisen Jyllandsposten Flemming Rose konferencen, der er bedst kendt for udgivelsen af Muhammed tegningerne og Roi Dvir, Isreals viceambassadør i Danmark.

Her får du chancen for at gå politikerne på klingen og debattere med Peter Kofod Dansk aktivist og skribent, jurist Aia Fog og næstformand i Tryggefrihedsselskabet, samt Asger Aamund der er Leder i Dansk Erhverv, med Søren Hviid som moderator. Du får chancen for at præge debatten i din helt egen retning og få svar på netop dine spørgsmål, da du måske sidder inde med løsningen.

“Det er en helt unik chance man ikke får i hverdagen, en mulighed for at konkretisere de emner, vi arbejder med” siger Kasper Haugaard.

Vil du have mulighed for at gøre brug af dine daglige studier, så deltag og få et nyt perspektiv på det, vi i statskundskaben lærer til daglig. Du får indblik i de konflikter, som organisationer og politikkere står overfor, samt hvilke begrænsninger de møder i hverdagen, og hvordan de forløser dem. Man får en helt unik mulighed for interaktion mellem studiet og de virkelige politiske konflikter, lyder det fra Kasper Haugaard, formand for AGORA.

Netop fordi Flemming Rose er mest kendt for sine risikobetonede debatter om ytringsfrihed, vil der være sikkerhedsforanstaltninger og studiekort påkrævet ved entre til arrangementet. Efter Sten Rynning Politolog og Professor i internationale studier ved SDU’s input vil lokale U82 fungere som garderobe, hvor folk sendes i grupper til U100 og scannes inden entre til Flemming Roses foredrag i U100.

Nærmere information om program & tider kan findes på: www.facebook.com/AGORA

 

The following two tabs change content below.

Sasja Lindgaard Christensen

Nyeste indlæg af Sasja Lindgaard Christensen (se alle)