Nyt

Klumme: AGORA’16

image

Af Mark Venborg Eriksen

Kendte navne på stribe. Kun et afbud. Man kan jo hellere ikke både debattere og blive politisk ordfører på en gang. AGORA16 videreførte den stolte tradition i fornem stil på trods af svingende deltagelse.

Internationale konflikter, flygtningekriser og sikkerhedspolitik var blot nogle af de mange emner som deltagerne til Agora’16, fik indføring i, den solskinsrige 4. maj. Og selvom skoderne var rullet for i O100, var udsigten stor blandt de aktuelle, de underholdende, og de interessante gæster, som Agora-udvalget havde sat på spiseseddelen.

AGORA er kendt for at levere både et engelsksproget og et dansksproget spor. Selvom der også i år var antydninger af samme opdeling, ville det være en overdrivelse at kalde det gårddagens program for tosporet. Har man lyttet til vandrørene de seneste par måder, ville man vide, at der var forhåbninger om at fylde to spor op, men at den internationale del dog har haft svært ved at få oplægsholdere til at bide på.

Af dagens store kanoner skal nævnes Flemming Rose, der holdte oplæg om sit syn på den kære ytringsfrihed, og hvordan han mener den skal bruges. Men når sandheden skal frem, levede oplægget ikke op til sin hype, og det var især politiets fortjeneste. Med en procentdel af den danske politistyrke og PET-agenter med anonyme headsets, blev det store u100-lokale støvsuget for bomber, våben eller andre skadelige effekter. “Er der sket noget”, spurgte en forbipasserende på vej ind af hovedindgangen, hvor hele tre politivogne stod truende flaneret af en vogn med utilfredse hunde. Man kan spørge sig selv, om det er nødvendigt med al den opmærksomhed fra udøveren af voldsmonopolet, men når det er sagt, så herskede også en underlig tryghed.
 image
DJØF’s aktivitetspulje betalte sammen med Instituttet for arrangementet. Fagforeningen fik da også lov at holde et oplæg, om de mange fordele ved et medlemskab, og fik derfor lov til igen, at gøre opmærksom på deres tilstedeværelse. Om det var i den sammenhæng, at udvalgets medlemmer havde pusset skoene, og trukket i habit og slips, vides ikke. Men flotte det var de!
Selvom det slår knude på tungen at sige, var de første 40 liter fadøl dog ikke servet på et fladt flødebolle fad, men med fustage. Instituttets festudvalg stod for udskænkning og festlighederne, som blev den sociale afrunding på en dag i faglighedens tegn. Festligt var det, og med et overraskende stort antal deltagende.
AGORA16 manglede ikke noget. Det var kaffe, grin og politi, og selvfølgelig faglig fordybning. Måske skræmmende faglig fordybning for studerende, der ikke læser statskundskab.
En succes var det. Mon ikke traditionen lever videre et par år endnu.

Hvis du vil vide mere fra dagens oplæg, kan en række live tweets findes på Twitter under #AGORA16

https://twitter.com/hashtag/agora16?f=tweets&vertical=default&src=hash

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune