Nyt

Nedskæring på antallet af faglige vejledere

Faglige vejledere

Fra næste semester vil der kun være én faglig vejleder for statskundskab og samfundsfag på Syddansk Universitet. Indtil nu har både Mathias Søndergaard og Sofie Filstrup haft rollerene som faglige vejledere for statskundskabere og samfundsfagsstuderende på Institut for Statskundskab, men i fremtiden er det kun Sofie Filstrup, der sidder på posten. Mathias Søndergaard skifter til den samme stilling hos de journaliststuderende.

De faglige vejledere er ansat af universitetet til at vejlede de studerende, hvis der er spørgsmål til studiet. I følge beskrivelsen på sdu.dk har en faglig vejleder et indgående kendskab til det faglige indhold og opbygningen af uddannelserne. De kan svare på spørgsmål, som man måske ikke har lyst til at stille undervisere.

“Det var faktisk mit eget forslag,” fortæller Mathias Søndergaard, der sidder på sit kontor lige overfor indgangen til Agoraen. “Det bliver selvfølgelig en udfordring at skulle være faglig vejleder for et studie, jeg ikke selv har læst. Men jeg tror ikke, at det bliver noget problem.”

Reduktionen i antallet af faglige vejledere sker i en periode med besparelserne, der finder sted i disse tider. Mathias Søndergaard fortæller dog, at det ikke skal forstås i den sammenhæng, men mere som en omstrukturering, fordi der umiddelbart ikke er arbejde nok til to faglige vejledere på samfundsfag og statskundskab.

Mathias Søndergaard regner ikke med, at der kommer til at opstå nogle problemer ved ændringerne:

“Mange andre studier har i forvejen kun én faglig vejleder, og så meget arbejde er der heller ikke ved statskundskab og samfundsfag, at det er nødvendigt at være to,” siger Mathias og afslutter: “Man skal jo selvfølgelig have respekt for opgaven, men jeg tror ikke, at det bliver noget problem”.

 

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune