Nyt

Ny fremdriftsreform får lunken modtagelse

5102407824_b6469c1bed_o-2Foto: Knud Holscher

Fra 1. september træder en ny udgave af den omstridte fremdriftsreform i kraft. Formanden for Syddanske Studerende, Klaus Rose, ser både godt og skidt i ændringerne.

“På den ene side er jeg enormt glad for, at vi har været med til at sikre bedre rammer for os som studerende, men på den anden side er jeg pisse ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at fjerne tvangstilmelding og at få udvidet med mere end et halvt år på kandidaten,” skriver formanden i sin klumme på Syddanske Studerendes hjemmeside.

Læs: Så er fremdriften sikret -eller hvad?!

Syddansk Universitet beskriver i et faktaark, hvad hovedpunkterne i reformen er:

Der er ikke længere krav om obligatorisk tilmelding til fag og prøver til et bestemt antal ECTS point. Man står således selv for at tilmelde sig undervisningen. De studerende kan nu også bytte et valgfag ud med et andet valgfag indtil tre uger efter semesterstart, hvis studieordningen giver mulighed for det.

Bachelor-, professionsbachelor- og kandidatstuderende kræves fremover at bestå 45 ECTS pr. studieår. Dertil er der sat tidsgrænser på uddannelserne. Bacheloruddannelsen må kun tage ét mere end nomeret tid og for kandidater gælder kun et halvt år.

Du kan læse hele faktaarket her

Der hersker heller ikke ubetinget glæde i vores eget studienævn. Suppleant for Christian Gundtoft, Sarah Engqvist, beretter:
“Med hensyn til de 45 ECTS har jeg svært ved at forstå den reelle forskel. Særligt fordi der jo netop er tidsbegrænsning på uddannelserne.”

“Selvfølgelig gør det det mere fleksibelt, men det sætter også store krav til de studerende, da de skal have styr på reglerne for ikke at komme i klemme til sidst. Det stiller yderligere store krav til informationsdeling fra instituttets side, og der tror jeg, der er et stykke vej endnu.”

Det virker dog som om, at ændringerne er bedre end den oprindelige reform:

“Jeg er bestemt ikke glad for tidsbegrænsningerne på uddannelserne, men jeg har ladet mig forstå, at institutterne kan straffes økonomisk, hvis ikke de studerende gennemfører hurtigt. Og jeg foretrækker nu engang en god uddannelse med så få besparelser som muligt frem for lang færdiggørelsestid. Man må jo vælge det bedste af to onder,” afslutter Sarah Engqvist, der selv er kandidatstuderende i statskundskab.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune