Nyt

SISLO vil indrages mere

Tidligere SISLO-formand Katharina Martiny (tv) og nuværende formand Petra Gavalcová
Tidligere SISLO-formand Katharina Martiny (tv) og nuværende formand Petra Gavalcová

SISLO vil gerne indrages mere i aktiviteterne på Institut for Statskundskab. Det er særligt de sproglige barrierer, der gør det besværligt at deltage.

Kandidatuddannelserne MOISL og Welfare studies tiltrækker mange internationale studerende. SISLO er en forening for studerende på de to uddannelser. Når man er optaget på et af studierne, er man og automatisk medlem af SISLO. Deres arbejde går på at lave events om akutelle begivenheder, være bro mellem de studerende og instituttet og udtrykke det, hvis der er utilfredshed med noget på studiet.

“SISLO startet as a studentorganisations just for MOISL students in order to protect their rights, so they had somebody to go through if there were problems with the professors, the program or the institut,” fortæller den nu forhenværende formand Katharina Martiny.

“If you want something changed then it’s maybe easier to go through the organisation which is joint and empowered so we can fight it together,” tilføjer den nuværende formand Petra Gavalcová.

Eksklusion
Katharina Martiny og Petra Gavalcová fortæller, at de internationale studerende i SISLO føler sig ekskluderet fra resten af instituttet, når det kommer til foreningsarrangementer og andre begivenheder:

“We are not very included and we are trying to be. It’s very hard for us when we don’t speak danish which means that we are automaticly excluded,” siger Petra Gavalcová og fortsætter: “A start would be to include us in your events and to try make it in english”

Det er særligt sprogbarriererne og manglende information om begivenheder, der er problemet, fortæller de to SISLO repræsentanter.

Det er vigtigt at blande danske og internationale studerende, fordi SDU ønsker det, lyder det fra Katharina Martiny, som peger på, at de nye internationaliserings på universitetet er et tegn herpå.

Læs: Syddansk Universitet: Alle studerende skal på internationalt semester

“Imagine that you come to a foreign country to study. You’ll feel like you’re in a bubble at the university where you don’t know what is happening around because you don’t have direct acces to it. If people are declining speaking in a language that everyone understands it’s like you are there, but you are nok really there,” tilføjer Petra Gavalcová.

Hvis ansvar er det, at skabe en bedre forbindelse mellem de internationale studerende og resten af instituttet og universitetet?

“I think it’s responsibility of every one student. It’s about how you are open – if you are open to us or not. If you would rater have a university based on danish speaking students, or you have internationals, accept them and you actually take it as a challenge by talking to us in a different language and get better at it,” svarer Petra Gavalcová.

Men hvad kan I gøre for at sammenhængen bliver bedre?

“We can be charming and show you that we are really nice people that are willing to take part in the danish society”

SiO møder på engelsk
Ved SiO-mødet i september opstod der en stor diskussion om møder skulle holdes på engelsk, så også SISLO’s repræsentanter kunne være med. Det var dog ikke noget SiO-formanden Narmer Fogh synes var en god idé, fordi det i følge ham ville sænke tempoet i diskussionerne.

“I understand that it’s more comfortable for danish students to speak danish at the meetings. But I think that a part of why we are here is to come out of the comfort zone and to learn new stuff. But if you say that you would try to speak english that would be okay. But if you on the other side say you don’t feel comfortable speaking English because we don’t, and you at the same time says it’s for everyone – then what is the point?” siger Petra Gavalcová.

Ved mødet kom et kompromis, hvor de vigtigste pointer blev oversat til engelsk, mens diskussionerne godt kan være på dansk.

“I think it’s about compromising. We need to accept that danish studens don’t always feel comfortable speaking english, which is fine. And the danish studens need to be more willing to try,” afslutter Katharina Martiny.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune