Nyt

Politikereksamen: Publikum skal vurdere Morten Østergaards præstation

20096547668_71d22603a8_k
Foto: NordForsk/Kim Wendt

På onsdag holder Samfundsblik endnu en traditionsrig politikereksamen. Tidligere Økonomi- og Indrigsminister Morten Østergaard fra det Radikale Venstre skal svede ved det grønne bord. Som noget nyt får publikum indflydelse på, hvilken karakter politikeren skal have.

Publikum får muligheden for at give deres bud på en karakter på baggrund af præstationen i en Doodle. Den endelige karakter bliver sammenlagt af sensor og eksaminators votering og publikums dom.

“Det giver folk en god mulighed for at få indflydelse på karakteren. Det er et koncept, som første semester har oplevet i introdagene, og som vi havde succes med,” fortæller formanden for Samfundsblik, Camilla Jo Rasmussen.

Hvor lige Morten?
Normalt har foreningen lavet en prioriteret liste med politikere, de gerne vil have til eksamen. Politikere har travlt, og derfor er det nødvendigt at have flere muligheder.

Men denne gang gik det anderledes smertefrit. Foreningen var nemlig i kontakt med Morten Østergaard op til introdagene. Han viste stor interesse for arrangementet, må vi forstå på foreningsformanden:

“Det er fedt, at der er politikere, som har lyst til at være med. Kontakten opstod faktisk, fordi et af de nye medlemmer Emin Slijepčević er aktiv i Radikal Ungdom. I den sammenhæng mødte han Morten og spurgte til politikereksamen.”

Spørgsmål og svar
Som sædvanlig agerer en af instituttets undervisere sensor ved det grønne bord. På onsdag bliver det Niels Opstrup, der underviser i metode 1. Han flakkeres af Jonas Mosumgaard, der er ny i Samfundsblik.

Til en politikereksamen bliver politikeren stillet spørgsmål i hvert af fagene fra bacheloren i statskundskab. Samfundsblik har til møder lavet en række idéer til spørgsmål inden for fagene, som kunne stilles. Men det er Niels Opstrup og Jonas Mousumgaard, der mødes og laver spørgsmål.

“Det er tit lidt svært at lave spørgmål til metode 1 og 3. Men vi regner med, at Niels Opstrup vil kunne finde en god vinkel til metode 1, når han nu underviser i det. Han har i hvert fald sagt, at han vil læse op på, hvad Morten Østergaard har gjort og sagt, siger Camilla Jo Rasmussen.

Hvordan får man en oppositionspolitiker til at svede?

” Det bliver noget med at fokusere på de dele af hans politik, hvor han er mere uklar. Særlige situationer hvor partiet har været ude og svømme kunne det også være. Men også I forhold til integration er der spændende ting at tage fat i,” svare formanden.

Opbakningen
Samfundsblik håber som altid på stor opbakning, men formanden erkender, at det ikke altid  går. som man håber.

“Det kunne være fedt at se mange. Der er omkring 50 tilmeldte på vores facebookbegivenhed. Hvis de alle sammen kommer, er det en succes,” afslutter Camilla Jo Rasmussen.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune