Nyt

Interview med ny studienævnsrepræsentant

15034415_10211581239870336_267615540_oKenneth Skovly og Mads Svold bliver de nye ansigter i Studienævnet. De tiltræder pladserne fra januar 2017. I et interview med Skaberstaten fortæller Kenneth Skovly sine tanker om valget og dets fortstående opgaver.

“Først og fremmest skal vi have et godt forhold til de studenterrepræsentanter, der er valgt fra Journalistik og Sociologi,” siger Kenneth Skovly og tilføjer;

“Vi skal finde ud af, hvilke udfordringer der er ved den nye struktur. Det er stadig svært at vide, hvor problemerne kan opstå”.

Uddannelsesråd med fast repræsentation
Kenneth Skovly holder fast i idéen om at oprette såkaldte “uddannelsesråd”. Studerende skal her kunne fremlægge de problematikker, der er på deres studier. Møderne i dem skal derfor være åbne for alle, og den nye studenterrepræsentant mener, der bør være en form for fast repræsentation:

“Studienævnsrepræsentanterne skal selvfølgelig komme til møderne, men der skal også på en eller anden måde vælges nogle studerende, som kan deltage i møderne. Altså sådan at der ikke kun kommer én eller to til møderne”

Det er Kenneth Skovlys plan at bede Institutlederen, Christian Elmelund, om en sekretær til møderne.

Der har i valgkampen været en del diskussion over, at kun to af studienævnets pladser går til fem studier. Men Kenneth Skovly mener ikke, det er et problem, at det blev to statskundskabere til pladserne:

“Jeg kan godt se, at nogen kan komme til at føle sig udenfor. Men vi er fem uddannelser til to pladser, og så er det jo ikke muligt at tilgodese alle uddannelser”.

Risikoen for omvalg
Syddansk Universitet har oplevet problemer med internationale studerende, der ikke kunne stemme ved valget.

Læs mere om fejl i SDU’s CPR-register her

“Jeg kan godt se problemet, men det er op til valgudvalget at træffe en beslutningen om eventuelt omvalg. Spørgsmålet er så, hvor mange der har tænkt sig at stemme, hvis der kommer omvalg,” kommenterer Kenneth Skovly på sagen.

Han vil foreslå kandidaten fra Europæiske Studier, Danut Alexandru, der har gjort opmærksom på problemet, at søge den åbne plads der er i Institutrådet. Kenneth Skovly udtaler:

“Der burde nok være omvalg, når nogen ikke kunne stemme. Men hvis jeg fx får 30 istedet for de 72 jeg fik ved det oprindelige valg, ville det være lidt mærkeligt.”

VIP
Det er ikke kun fordeligen af studenterpladser i det nye studienævn, der er anderledes med den nye struktur. Også det videnskablige personale (VIP) er fordelt mellem studierne. Statskundskab, MOSIL, Welfare, Samfundsfag og Europæiske Studier får tre ud af fem VIP-pladser i det nye nævn.

VIP’erne havde en prioriteret liste, hvor de tre øverste er valgt ind. Disse er Morten Kallestrup, Michael Seeberg og Jaume Castan Pinos. Det er blandt alle fem VIP’er i studienævnet, formanden skal findes.

Kenneth Skovly ved ikke, hvem han skal pege på som formand, men det skal helst være en, der kommer til alle møder:

“Det sker desværre ofte, at en del medlemmer udebliver til studienævnsmøder – det kan man se i referaterne. Jeg har i hvert fald tænkt mig at komme til alle møderne”.

Når der drypper historier fra studienævnet, er det tit, fordi der er uenighed mellem VIP’er og studerende. Og Kenneth Skovly fornemmer også, at VIP’eres argumenter vægter mere end de studerendes.

“Jeg ser dem selvfølgelig som allierede. Men der kan jo være uenigheder”, afslutter Kenneth Skovly.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune