Studienævnet

Nyt ansigt i Studienævnet

De studerende har stemt. Stemmerne er talt op og resultatet offentliggjort. Mads Svold er blevet den nye repræsentant i studienævnet for Statskundskab. En plads han tiltræder i januar 2017 og skal besidde i det næste års tid.

Det spændende bliver nu, om vi som studerende på instituttet, kommer til at mærke en forskel? Mads Svold går nu på 1. semester og begynder på 2. når han tiltræder på posten. Spørgsmålet, der melder sig, er, om han er klar til at tage opgaven som repræsentant for os. Skaberstaten har derfor kontaktet Mads Svold og for at høre, om han er klar til dette nye ansvar.

Den nye Repræsentant

Hvorfor valgte du at stille op?

Det var for at gå ind og være med og bidrage med det, jeg nu kan. Bidrage med min entusiasme i at skabe de bedste rammevilkår for os som studerende.

Da du startede her i september, var det så noget, som du allerede der tænkte, du skulle være med i?

Ja det var det. Det var helt afgjort noget jeg tænkte som det første. Jeg vil sikre mig, at jeg klarer mig godt på studiet, men jeg vil også sikre mig, at jeg bidrager der, hvor jeg nu kan. At jeg skaber mulighederne for mig selv til at kunne bidrage.

Så det var noget du opsøgte fra dag et af?

Jo, altså lige fra dag et af koncentrerede jeg mig om at lære folk at kende og få nogen relationer, men efter rusturen var jeg da super interesseret i at være med.

Nu er du jo 1. semester studerende. Du har været her i fire måneder. Føler du, at du kan repræsentere alle på studiet? Er dit netværk stort nok?

Det var nogen vigtige overvejelser, som jeg havde, før jeg meldte mig. Er jeg den rigtige? Har jeg mulighed for at kunne repræsentere alle? Det har jeg taget snakke med mange om, f.eks. Christian Gundtoft, og fundet ud af, at det er learning by doing det her. Jeg hopper ind i det med ydmyghed. Jeg vil gøre mit bedste for at repræsentere alle. Jeg har læst fagbeskrivelserne fra alle semestrene, for at forberede mig og være opmærksom på de små ting.

Så du har været hjemme og læse på lektien?

Ja, jeg har i hvert fald forsøgt.

Har du siddet i noget lignende før?

Jeg sad i elevrådet i folkeskolen i 2 år, og så har jeg været med til at oprette nogle foreninger i Vejen. Jeg føler mig ret godt gearet til den kultur.

Så du har en form for erfaring?

Ja det vil jeg selv mene, at jeg har.

Du har observeret et studienævnsmøde, hvad tænkte du efter?

Jeg tænkte det lød super spændende. Tænkte fedt jeg var blevet valgt ind, og jeg glæder mig til at arbejde med det fra januar af. Jeg fik endnu mere blod på tanden til at være med, og måske også procesorientere mig selv lidt i det. Hvad kan vi gøre, for det her bliver bedre? De fagudvalg vi skal oprette. Hvordan kan vi bedst muligt få dem udviklet, så de fungerer og få medlemmerne af dem til at deltage aktivt.

Vil du være et nyt frisk pust i studienævnet?

Det synes jeg er for tidligt at sige. Jeg går ydmygt til værks. Jeg ved at nogle af de studienævnsmedlemmer der er der nu, har været der i længere tid og gør et godt stykke arbejde. Det jeg slet ikke i tvivl om.

Troede du på du blev valgt?

Jeg troede bestemt på det, eller havde jeg ikke stillet op. Jeg håbede på, at jeg blev valgt, men jeg regnede ikke med noget. Jeg troede på det.

Kan du se dig selv bestride denne post gennem hele din bachelor?

Det kan jeg sagtens se. Det er godt med erfaring, og hvis jeg får mulighed for at sidde der i tre år, så vil det være helt fantastisk. Man kan spørge sig selv om erfaring er godt? Og der synes jeg, der er et ret klart svar; ja. Det nedsætter risikoen for fejl eller misforståelser.

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø