Nyt

Dansk Flygtningehjælp Ungdom mangler medlemmer

Der er flere internationale studerende end danske studerende i DFUNK Debat. Otte studerende fra Institut for Statskundskab er med i foreningen. Katharina Martiny opfordrer folk til at deltage, blandt andet fordi det giver point på CV’et.

DFUNK er ifølge deres hjemmeside en ungdomsorganisation, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår i Danmark og i international sammenhæng. Det drejer sig blandt andet om frivillige, sociale aktiviteter med unge flygtninge, oplysningsarbejde om flygtninge og asylsystemet og politiske aktiviteter.

Katharina Martiny er aktiv i den del af organisationen, der hedder DFUNK Debat. De afholder begivenheder, hvor emner om flygtningepolitik  bliver debatteret.

“Jeg ved, hvordan det er at skulle integrere sig i Danmark”, siger Katharina Martiny, der kommer fra Tyskland og har studeret Velfærdsstudier på Institut for Statskundskab.

Katharina Martiny mener, det er vigtigt at snakke og debattere flygtningepolitik, fordi der ifølge hende hersker en fejlagtig opfattelse af flygtninge i Danmark.

“Der er slet ikke så mange flygtninge, der kommer til Danmark for at få understøttelse, som folk tror. Det er ærgerligt, at der er en så negativ holdning til mennesker på flugt”.

DFUNK Debat giver frivillige ifølge hende selv mulighed for at arbejde med, hvad hun kalder, en spændende situation:

“Der er enorme kulturelle forskelle, når man som flygtning kommer til Danmark. Det er spændende at se og hjælpe mennesker til at blive en del af Danmark. Desuden ser jeg mange jobs, der handler om flygtninge. Så arbejdet kan også give point til CV’et,” siger Katharina Martiny.

Dansk Flygtningehjælp Ungdom har tre underorganer: Debat, Unge til unge og Outreach. I debatafdelingen foregår det både på dansk og engelsk.

Flygtninge fortæller på Studenterhuset Odense

No Description

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune