Nyt

Politikugen sætter fokus på flygtningekrisen

Onsdag d. 1. februar starter dette års Politikuge traditionen tro. De studerende på 2. og 4. semester får en indføring i de vidtrækkende konsekvenser, flygtningekrisen har både for verden, Danmark og lokalsamfundet. Krisen er nemlig et wicked problem.

Hvert år skal statskundskabs- og samfundsfagsstuderende på 2. og 4. semester deltage i én uges intensiv kursus med navnet Politikuge. Kurset varer fem dage og er fuld af oplæg, forelæsninger og debatter.

“Det gode ved et intensivt kursus som Politikugen er, at man får informationer uden afbrydelser. På et normalt hold med én forelæsning om ugen kan det være svært at huske, hvad der skete sidst. I Politikugen kan man huske, hvad der skete ved sidste oplæg,” siger Romana Careja, der sammen med Klaus Petersen står for dette års Politikuge.

Faget afsluttes med en eksamen, hvor de studerende har mulighed for at vælge mellem flere opgaver. Som noget nyt har de studerende mere end en weekend til at skrive opgaven. Årsagen til det er, at politikugen løber fra onsdag til tirsdag og dermed begynder den øvrige undervisning i samme uge. Det er derfor en undtagelse, at der er længere tid i år. 

Et wicked problem
Flygtningekrisen er et aktuelt og relevant emne. Det er ifølge Romana Careja interessant, fordi der ikke er nogen nem løsning:

“Man kalder det et wicked problem, dels fordi der ikke er nogen ligefrem løsning, og dels fordi der er mange forskellige hensyn og aktører indblandet,” siger hun.

I Politikugens program kan man læse, at problemerne blandt andet består i det voksende antal flygtninge, der kommer til Europa, og som har udfordret de europæiske samfund både socialt, økonomisk og politisk. Alt imens har krigen i Syrien svært ved at finde en afslutning. Både lokale, nationale og internationale aktører har altså problemer, der skal løses.

Zoom in
Programmet for Politikugen afslører, at idéen med opbygningen ifølge Romana Careja er at zoome ind:

“Vi starter på et internationalt niveau med en krigskorrespondent og en ekspert, der kan fortælle om krigen i Syrien og spændingerne mellem parterne. Herefter går vi til et europæisk perspektiv, gennem et nationalt og til sidst til det lokale perspektiv på krisen. Vi skal høre fra politiske personer og forskere, der arbejder med krisen. Men vi har også inviteret folk, der arbejder med at få flygtninge integreret i det danske samfund”.

Hele kurset vil i år finde sted i 0100 og er kun åbent for dem, der har tilmeldt sig faget.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune