Nyt

Statskundskab får egen alumnedag

Den 29. marts afholdes en ny alumnedag, der skal samle de mange dimitterede kandidater i Statskundskab, der gennem årene har afsluttet sine studier på SDU. Det er i hvert fald visionen bag et nyt årsmøde, som kandidatnetværket Kandidatklubben står bag.

“Vi savner et stærkere fagligt netværk blandt dimitterede kandidater – især her på Fyn – samt en bedre forbindelse med vores gamle institut, selvom vi ikke er studerende mere. Med et årsmøde vil vi forhåbentlig kunne få styrket begge ting,” fortæller Peter Lykkegaard, der er initiativtager til det nye arrangement.

Peter Lykkegaard har været i tæt dialog med både institutleder Christian Elmelund-Præstekær og studieleder Morten Kallestrup om planerne.

Årsmødet skal styrke kandidaters faglighed ved at udnytte det videnspotentiale, der er på Institut for Statskundskab. Derfor er en af oplægsholderne til årsmødet professor Asbjørn Sonne Nørgaard, der vil fortælle om den nyeste forskning i politikernes personlighed og adfærd. Blandt andet forskes der i dette ved hans eget Center for Politisk Psykologi.

Men netværk er også et vigtigt tema for Kandidatklubbens årsmøde:

“Vi har med stor beundring kigget på Odense scient. pol., der er et netværk i København for tidligere Statskundskabsstuderende. De har haft stor succes med at styrke deltagernes faglighed og karrieremuligheder, hvilket vi selvfølgelig også håber, vi kan med vores nye tiltag,” fortæller Peter Lykkegaard, der blev uddannet kandidat sidste forår og i dag arbejder hos fagforeningen HK i Odense:

“Vi er heldigvis rigtig mange, der har fundet job uden for København, bl.a. på Fyn, men vi har også brug for et fagligt netværk, så vi kan gøre hinanden dygtigere og åbne døre for hinanden. Derfor er målet med årsmødet også at samle dimitterede kandidater fra flest mulige årgange, så vi kan udnytte flest mulige erfaringer”.

Den nye alumnedag, der får navnet Kandidatklubbens Årsmøde 2017, vil blive afholdt d. 29. marts på SDU.

 

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune