Nyt

IntRpol konferencen 2017

Foråret nærmer sig småt, og med det blomstrer foreningslivet på Stats-kundskab med en lang række arrangementer, der ruller henover forårs-semestret. I slutningen af marts afholder foreningen IntRpol sin tilbage-vendende konference, der i år under titlen ”Rusland – ven eller fjende?” byder ind til debat og oplæg om Ruslands rolle på den internationale scene.

Til konferencen har foreningen IntRpol inviteret den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, som også er konferencens hovedtaler. De øvrige deltagere består af tidligere udenrigsminister samt tidligere partiformand for SF Holger K. Nielsen, ruslandsekspert og generalmajor Karsten Møller Jakob fra ’Dansk Institut for Internationale Studier’ (DIIS) samt samfundsdebattør og tidligere vært på radio 24syv’s program fra 2015 ”Fra Rusland med Kærlighed” og Iben Thranholm.

På konferencen vil der være oplæg fra de forskellige deltagere efterfulgt af en paneldebat modereret af journalist Adam Holm samt debat/spørgsmål fra de statskundskabsstuderende, der skulle have lyst at deltage i debatten.

Foreningen IntRpol har siden efteråret arbejdet på konferencens emne, problemstilling og deltagere. Formand for IntRpol Mathias Overkær Johansen fortæller Skaberstaten, hvorfor årets emne om Rusland er relevant:

”Efter Rusland annekterede Krimhalvøen i Ukraine, lavede hackerangreb under den amerikanske valgkamp og støttede flere højrenationalistiske og EU skeptiske partier i Europa, er det vigtigt at stille spørgsmålet, om hvorvidt Rusland er en ven eller fjende af den vestlige verden.”

Fakta: Foreningen IntRpol er en lille forening på Statskundskab ved SDU stiftet i 2005. Foreningen arbejder med formidling af international politik igennem faglige og sociale arrangementer. Sidste arrangement IntRpol afholdte var ’Amerikansk valgaften’ i november 2016, der bød på cheeseburgere og Trump.

Konferencen afholdes tirsdag d. 28 marts i lokale U55, og IntRpol forventer med de forskellige paneldeltagere, at det er en tirsdag ”well spent”:

 Mine forventninger er derfor også, at alle, der deltager, bliver klogere på Rusland og sikkerhedspolitik, da jeg godt kan garantere, at der kommer flere forskellige syn på emnet – også nogle, som man ikke har hørt før. Derudover glæder jeg mig utroligt meget til at høre de to, til tider, provokerende debattører Uffe Ellemann Jensen, som altid har et glemt i øjet, samt Iben Thranholm, der altid vækker opsigt. Så vi må se, om Adam Holm kan holde styr på dem i løbet af paneldebatten!”

Link til begivenhed: https://www.facebook.com/events/387334158303057/

Skaberstaten vender tilbage og følger op på, hvordan arrangementet løb af stablen.

God konference!

The following two tabs change content below.

Emma Dasseville Hoeggaard