Nyt

Vi mødes over vandkøleren – instituttet får ny forening

Institut for Statskundskab har fået ny forening – Vandkøleren hedder den. Ideen kom på en cykeltur, og visionerne for den nye forening er store. Den søger nemlig at ændre studiemiljøet især omkring Agoraen, som skal danne rammen om et mere åbent fagligt fællesskab mellem de studerende og professorerne. Skaberstaten tog en lille snak med den ene af foreningens stiftere, Jens Lemb. Læs nedenfor, hvilke drømme han har for Agoraen, og hvorfor den nye forening Vandkøleren er relevant for dig som studerende:

”Navnet Vandkøleren indikerer et engelsk udtryk som er ’talk around the watercooler’, hvor man kan snakke om løst og fast uden nogen formelle rammer. Det er her folk, der arbejder og studerer samme sted, kan mødes og se hinanden som ligemænd”, fortæller en stolt Jens Lemb om det, der er udgangspunktet for den nye forening: den uformelle samtale. Foreningen Vandkøleren ønsker at fungere som en udvidelse af udtrykket ’talk around the watercooler’ ved at skabe rammerne for mødet mellem studerende og ansatte på instituttet uden for forelæsningssalen og udrydde den ’ærefrygt’, som de studerende har over for professorerne.

Vi deler vores hverdag

Agoraen er på de fleste hverdage fyldt op med flittige studerende, der blandt andet laver opgaver, læser eller arbejder med deres læsegruppe, men den er også fyldt op med professorer, forskere og andre ansatte på instituttet. Du går forbi dem på gangene, du lytter til dem på forelæsningerne, og du møder dem måske en gang til en mundtlig eksamen, men du møder dem ikke ansigt til ansigt, og du har sjældent en ide om, hvem de er som mennesker. Derfor kan det også være nervepirrende at banke på døren ind til deres hengemte kontorer i søgen efter hjælp og svar på faglige spørgsmål. Den respekt, vi har over for vores professorer, er nærmere blevet til det, Jens Lemb kalder ’æresfrygt’, hvilket hæmmer det forhold, der er imellem de studerende og de ansatte.

Vandkølerens formål og sigte er at ”nedbryde de formelle barrierer” for at skabe et bedre fagligt og socialt miljø i hele Agoraen; et initiativ, der også er efterspurgt blandt de ansatte. Dette vil de gøre med en række arrangementer for både studerende og ansatte, hvor der er mulighed for at møde forelæseren i øjenhøjde, blandt andet til en sommerreception med grill, musik, taler og afslappet hygge. Derudover planlægger de et arrangement kaldet ’small-talk’, hvor et panel af forskere og studerende får mulighed for at diskutere nogle af de dilemmaer, du kan møde som studerende fx omkring samarbejde.

Jens Lemb drømmer med disse arrangementer om Agoraen som et åbent sted med et stærkere socialt og fagligt netværk, hvor man siger godmorgen til hinanden på gangen og ikke er bange for at stille spørgsmål til sin professor eller kigge ind på deres kontor: ”Det handler altså om at lave nogle arrangementer, hvor både ansatte og studerende deltager, og på en måde etablere, at vi deler vores hverdag”, fortæller han.

Hvad skal der nu ske?

Vandkøleren blev ved SiO’s sidste generalforsamling optaget som medlem af SiO og bliver derved finansieret herigennem ligesom de øvrige foreninger på Institut for Statskundskab. Det er dog først til næste semester, at Vandkøleren vil afholde deres første arrangement, højt sandsynligt i introdagene. Her kan de nye elever blandt andet se frem til et arrangement, hvor de kan møde deres professorer, så man allerede fra begyndelsen kan bekæmpe de studerendes ærefrygt. Du kan dog allerede nu blive en del af Vandkøler teamet, da stifterne Jens Lemb og Telli Betül i den nærmeste fremtid vil søge medlemmer til den nye forening. Så hold øje med diverse medier og Vandkøler logoet, hvis du gerne vil hjælpe til i kampen om et mere åbent miljø i Agoraen og et bedre forhold mellem studerende og ansatte.

Du kan læse Vandkølerens egen beskrivelse her: SiO – Præsentation af Vandkøleren PDF

The following two tabs change content below.

Emma Dasseville Hoeggaard